Det känns som att libanesiska restauranger hade en storhetstid för sisådär 15 år sedan. Tack och lov för det! De introducerade bl.a meze och sättet att äta många smårätter. För en person som mig, dvs någon som aldrig kan välja bara ett alternativ från menyn, var det rena rama drömmen. Och vem kände till couscous eller bulgur för 20 år sedan? Nu är det stapelvara i var mans hem. När du lagar couscous eller bulgur ska du ALLTID laga för mycket. Det är oslagbart att ha till flera luncher. Men idag vill jag påminna om Tabbouleh för nu har vi gått in i grill- och kall-mats-säsongen och då kan inget gå fel med en Tabbouleh.
Lunchförslag: Tabbouleh med Feta eller Halloumi
Nu snackar vi ju lunch så de flesta av oss drar inte igång grillen. Eller? Nåja, till lunch föreslår jag en Tabbouleh med antingen Fetaost eller Halloumi. Till det tycker jag att det är gott att addera rödlök och svarta oliver och kanske lite rostade valnötter. Och varför inte en skiva vattenmelon? Så enkelt var det.
Vi friskar upp minnet
Det känns som att de flesta därute kan laga någon version av Tabbouleh så se det här som en uppfräschning av minnet.
Det här behöver du
- 2-3 dl Couscous eller Bulgur
- En ask miniplommontomater eller liknande. Jag föredrar t.ex. små tomater för att de är mer smakrika och mindre vattniga.
- Saften av 1 rejäl citron
- Olivolja
- Färsk persilja och mynta. En grabbnäve av vardera.
Gör så här:
- Koka couscousen eller bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar lägger du upp den på ett stort fat så att den svalnar snabb. Är du en som gillar att planera i förväg så kokade du din bulgur igår så slipper du vänta på att den ska svalna.
- Tärna tomaterna fint.
- Hacka örterna.
- Blanda allt på serveringsfatet och pressa citronen över och ringla över olivolja.
- Smaka av med salt och peppar och addera mer olivolja eller citron beroende på din smakpreferens.
Lämna ett svar