• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Lunch som lagar sig själv

Lunch som lagar sig själv

Cina · maj 18, 2020 · 1 Comment

Klart du ska ha rostad potatis. Det är ju måndag. Här kommer ett lunchtips som du kan variera i all oändlighet. Jag medger att det är lite lång tillagningstid. Men inte för dig. Den sköter sig nämligen själv i ugnen medan du jobbar. Men sätt igång en timme i förväg så att du slipper stå och glo in i ugnen när hungern sätter in.

Du kokade väl lite extra potatis igår?

Det är nämligen ett himla bra knep för att få ihop några goda luncher ett par dagar framöver. Idag blir det ugnsrostad potatis, med tomater, fetaost och oregano. Men du kan också ha kål, nötter, annan ost, rödlök osv….

För 1 person behöver du:

  • 2-3 kokta potatisar (beror såklart på storleken)
  • 1/3 paket fetaost
  • 1 näve körsbärstomater eller liknande
  • Lite oregno
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här

  • En timme innan lunch sätter du ugnen på 225 grader
  • Ta dina kokta potatisar och bryt isär på mitten så att de har en ojämn och lite mosig yta. Lägg i en form med olivolja och vänd potatisarna så att de får olja runtom.
  • Dela tomaterna och lägg tillsammans med potatisen
  • Salta, peppra, och krydda med lite oregano.
  • Ställ in i ugnen och sätt timern på 30 min.
  • Efter 30 minuter tar du ut formen och smular över fetaosten och ställer tillbaka potatisen i ugnen.
  • Låt potatisen gå ca 15 min till i ugnen. Du vill att allt ska ha fått lite färg och krisp.

Det var det! Hög comfort-food-faktor på den här lunchen.

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Potatis, Rostad potatis, Tomater

Reader Interactions

Comments

  1. Eva says

    juni 12, 2020 at 8:35 f m

    Allt ser supergott ut! Perfekt för mig som ofta har idétorka när jag ska laga lunch eller middag.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB