Klart du ska ha rostad potatis. Det är ju måndag. Här kommer ett lunchtips som du kan variera i all oändlighet. Jag medger att det är lite lång tillagningstid. Men inte för dig. Den sköter sig nämligen själv i ugnen medan du jobbar. Men sätt igång en timme i förväg så att du slipper stå och glo in i ugnen när hungern sätter in.
Du kokade väl lite extra potatis igår?
Det är nämligen ett himla bra knep för att få ihop några goda luncher ett par dagar framöver. Idag blir det ugnsrostad potatis, med tomater, fetaost och oregano. Men du kan också ha kål, nötter, annan ost, rödlök osv….
För 1 person behöver du:
- 2-3 kokta potatisar (beror såklart på storleken)
- 1/3 paket fetaost
- 1 näve körsbärstomater eller liknande
- Lite oregno
- Olivolja, salt och peppar
Gör så här
- En timme innan lunch sätter du ugnen på 225 grader
- Ta dina kokta potatisar och bryt isär på mitten så att de har en ojämn och lite mosig yta. Lägg i en form med olivolja och vänd potatisarna så att de får olja runtom.
- Dela tomaterna och lägg tillsammans med potatisen
- Salta, peppra, och krydda med lite oregano.
- Ställ in i ugnen och sätt timern på 30 min.
- Efter 30 minuter tar du ut formen och smular över fetaosten och ställer tillbaka potatisen i ugnen.
- Låt potatisen gå ca 15 min till i ugnen. Du vill att allt ska ha fått lite färg och krisp.
Det var det! Hög comfort-food-faktor på den här lunchen.
Eva says
Allt ser supergott ut! Perfekt för mig som ofta har idétorka när jag ska laga lunch eller middag.