Idag kan vi äta sol och värme till lunch va? Nähä, inte det. Men då får det bli en sån där lunch då man plockar fram en massa grejer ur kylen, tittar på dem länge och sen väljer ut några. Först av allt. Vad måste jag äta upp innan det blir dåligt? Sen funderar jag på konsistenser, färg och smaker. Det brukar landa i en både smak- och näringsrik lunch. Idag har jag lite ramslökspesto, mozzarella från helgens pizzabak, grönkål och så lite hasselnötter och en halv rödlök. Vad har du kylen om du tänker i samma banor?
Tänkte göra såhär:
Jag finhackar grönkålen och knådar ihop den med ramslökspeston så att alla blad får smak på sig. Hasselnötterna trycker jag till med en kniv. Det räcker så. Tomaterna skär jag i tunna klyftor liksom löken och så tärnar jag mozzarellan. Smaksätter salladen med olivolja, salt och peppar och några droppar balsamvinäger. Tror det blir en perfekt sommarlunch med lagom stor arbetsinsats.
Lämna ett svar