Idag ska vi äta belugasallad! Beluga är min favoritlins och den som passar bäst i sallader, om du frågar mig. Den har massor med smak som drar lite åt dragonhållet och så är den fast i konsistensen och vacker tillsammans med grönsaker. Jag vet, vi har fastnat lite i salladsträsket för tillfället. Men nu är det så. Det är sommar och varmt och man vill ha lätt men ändå mättande mat som går snabbt att fixa. Men ”no worries” jag är en hungrig människa så blir jag mätt så ska nog du också bli det. Linser kan man ju också koka mycket av och sen spara i kylen till en annan lunch. Vill du inte göra den här salladen så fick jag lite goda tips både på mitt Facebook och Instagram. Kolla trådarna där!
Ingredienser för 1-2 pers
- Belugalinser (1 dl per skalle)
- Ett halvt knippe rädisor
- Sallad (alla sorter går bra)
- 2 msk Créme Fraiche eller grekisk yoghurt
- 1 tsk dijonsenap
- Zest från en halv citron
- 1 tsk torkad dill eller dragon ( om du inte har färsk såklart)
- Torkade och stekta brödsmulor. Gärna med lite chiliflakes för extra tryck.
- Salt och peppar
Gör så här:
- Koka linserna enligt instruktionerna. Det blir klara på ca 15 min men det är bra om de får vila en stund.
- Blanda yoghurt, dijon, citronzest, och örterna. Salta och peppra och blanda med linserna.
- Skölj sallad och rädisor och skär dem som du vill ha dem.
- När linserna svalnat blandar du allt i en fin sallad och toppar med de stekta brödsmulorna. Ringla över lite olivolja och salta och peppra efter smak.
Lämna ett svar