• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Snyggsallad med jordnötsdressing

Snyggsallad med jordnötsdressing

Cina · juni 15, 2020 · Leave a Comment

När det är semester gillar jag att göra riktigt mycket av en grej när jag ändå är igång. Då har jag halva lunchen eller middagen färdig och kan variera den till olika rätter. Kål håller sig bra så jag brukar strimla den och lägga den i ziplockpåsar och ha i kylen. Så gör dubbelt av kålen men ha bara dressing på den halvan som du ska äta direkt. Resten tar du fram och gör t.ex. en coleslaw på en annan dag. Jag kallar den snyggsallad för att den är just det med alla sina färgglada ingredienser.

Du behöver det här:

  • 1/4 rödkålshuvud eller ca 1 l färdigstrimlad kål
  • 1/3 spetskålshuvud eller ca 1 l färdigstrimlad
  • 2 salladslökar
  • 2 morötter
  • 1 halvt knippe rädisor
  • 1 näve jordnötter eller cashewnötter

Till dressingen:

  • 1,5 msk jordnötssmör (osötat)
  • saften från 1 lime
  • 0, 25 dl vatten (du kan ta lite mer om du vill ha en lösare dressing)
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk fisksås
  • 1 röd chili (beroende på hur stark den är)
  • 1 näve koriander
  • 1 näve mynta

Gör så här:

  • Strimla kålen och morötterna
  • Skär löken och rädisorna i tunna skivor
  • Rosta nötterna med lite chili, salt och olja i en panna
  • Vispa ihop alla ingredienser till dressingen
  • Blanda hälften av dressingen med salladen, toppa med nötterna och tillsätt resten av dressingen efter behag.

Om du vill göra en mäktigare måltid

Den här salladen klarar sig bra på egen hand som lunch. Kål är mäktigt och nötterna gör den matig. Men den funkar den bra till en bit grillad halloumi eller med både kyckling, fisk och kött. Du kan även ha räkor i salladen och blanda den med nudlar om du vill. Ja du fattar, den är god med det mesta.

Filed Under: Asiatiska smaker, Sallader, Vegetariskt

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB