Jag är alltid lika nöjd när jag lurat i mina barn en grönsak som de bestämt hävdar är äcklig. Som i den här röran med zucchini. Jag fintade bort dem fullständigt OCH jag hade den i två rätter dessutom. Det här en god röra att börja middagen med. Servera den med lite bröd och olja eller som en crostini med lite hyvlad parmesan över. Den funkar också bra att ha i en sallad eller som jag gjorde dagen efter då jag rörde ut den med den överblivna tomatsåsen från pizzabaket och serverade med en pasta.
Du behöver det här
- 1 burk vita bönor (inte så noga med sort eller storlek)
- 2 zucchinis
- 3-4 klyftor rostad vitlök (eller 1-2 orostade klyftor)
- 1 dl riven parmesan
- Några kvistar timjan (eller persilja, basilika, mynta eller oregano)
- 1 msk vitvinsvinäger (eller citron)
- Olivolja
- Salt och peppar
Gör så här:
Skär zucchinin i tjocka skivor och koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 15 min.
Skölj bönorna och häll i dem de sista 5 min av koket.
Häll av vattnet och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till en kräm med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer vinäger.
Lämna ett svar