• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Medelhavssmaker / Blåmusslor – När lunchen glider över i middag

Blåmusslor – När lunchen glider över i middag

Cina · juni 27, 2020 · 1 Comment

Snart är det paus i skaldjurssäsongen. Åtminstone om man bor på ostkusten. Men ännu så länge köper jag blåmusslor för vet ni vad. Blåmusslor är det lyxigaste snabbmaten jag kan tänka mig. Lite gott bröd och en majonnäs av något slag till och du är hemma. Dessutom kan du faktiskt koka musslorna på grillen om du vill. Själv har jag en paellagryta som går på el vilket kan vara den bästa investeringen som gjorts till landet. Men om du inte har en sån så ställer du t.ex. din wok på grillen och lagar musslorna i.

Du behöver det här till 4-6 pers:

På det här receptet blev det pasta med blåmusslor till 2 barn och bara musslor till 4 vuxna.

  • 2 nät blåmusslor
  • 1 paket miniplommontomater (eller ca 300 g valfri tomat)
  • 1 – 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 ordentlig näve persilja
  • 1 schalottenlök
  • 3 vitlöksklytor
  • 1 röd chili
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

Skölj och skrapa musslorna rena från ev snäckor och ”skägg”.

Hacka lök, vitlök, chili, tomater och persilja och hetta upp med lite olivolja i en ordentlig panna. När löken mjuknat tillsätter du vinet och grädden och låter det koka upp.

När det puttrar i grytan igen häller du i musslorna och låter dem koka ordentligt under lock 2 min. (Om du inte har ett lock så kör du utan) Lyft på locket och låt dem koka klart, dvs tills alla musslor öppnat sig.

Servera med en rejäl klick Aioli eller kanske majonnäs smaksatt med lite saffran eller chili. Och bröd måste man ha för att suga upp allt det goda med.

Voila! Man kan ha det sämre…

Filed Under: Medelhavssmaker, Sommarluncher, Sommarmat, Soppa Tagged With: Blåmusslor, Bryggmat, Moules

Reader Interactions

Comments

  1. Inga says

    juni 28, 2020 at 2:20 e m

    Kan man tänka sig något lyxigare än att sitta vi vattnet och äta denna supergoda musselsoppa med gott bröd till!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB