• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Fänkålssallad med dillmajonnäs. Bra grejer till fisken.

Fänkålssallad med dillmajonnäs. Bra grejer till fisken.

Cina · augusti 9, 2020 · Leave a Comment

Länge associerade jag fänkål med fänkålsfrö. Inte för att det är direkt äckligt men om jag ska välja mellan frön och grönsaken så väljer jag grönsaken alla dagar. Jag brukar skiva den så tunt jag bara kan med mandolin och sen lägga den i lite isvatten så att den ska bli riktigt krispig. Igår grillade vi röding som serverades med ugnsrostad potatis och fänkålssallad med dillmajonnäs, mynta och lite chili. Jag experimenterar friskt med kryddor som min svägerska tog hem från Turkiet och denna chili som kallas Isot är helt ljuvlig. Den har en lätt rökigt smak. Det går att hitta även här hemma. Bland annat på Etno Mat. Jag ska testa mer av kryddorna och se hur de passar med våra svenska råvaror och lovar att dela med mig. Men nu tillbaka till fänkålssalladen.

Bild utan majo men desto mer Isot.

Du behöver det här till 6 pers

  • 2-3 fänkålsstånd, beroende på storlek
  • 1- 1,5 citron både juice och zest
  • 1 kruka dill (och/eller färsk mynta)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk isot
  • Salt och peppar

Gör så här:

Skiva fänkålen tunt på en mandolin och lägg iskallt vatten och låt den gärna ligga en timme så att den blir krispig och fin.

Blanda majonnäsen med finhackad dill

Häll av vattnet från fänkålen och riv citronzesten över fänkålen och pressa över citronsaften.

Blanda ner dillmajonnäsen med fänkålen, pudra över isot, salta och peppra.

Smaka ev av med mer citron.

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Dillmajonnäs, Fänkål, Isot

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB