• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Fänkålssallad med dillmajonnäs. Bra grejer till fisken.

Fänkålssallad med dillmajonnäs. Bra grejer till fisken.

Cina · augusti 9, 2020 · Leave a Comment

Länge associerade jag fänkål med fänkålsfrö. Inte för att det är direkt äckligt men om jag ska välja mellan frön och grönsaken så väljer jag grönsaken alla dagar. Jag brukar skiva den så tunt jag bara kan med mandolin och sen lägga den i lite isvatten så att den ska bli riktigt krispig. Igår grillade vi röding som serverades med ugnsrostad potatis och fänkålssallad med dillmajonnäs, mynta och lite chili. Jag experimenterar friskt med kryddor som min svägerska tog hem från Turkiet och denna chili som kallas Isot är helt ljuvlig. Den har en lätt rökigt smak. Det går att hitta även här hemma. Bland annat på Etno Mat. Jag ska testa mer av kryddorna och se hur de passar med våra svenska råvaror och lovar att dela med mig. Men nu tillbaka till fänkålssalladen.

Bild utan majo men desto mer Isot.

Du behöver det här till 6 pers

  • 2-3 fänkålsstånd, beroende på storlek
  • 1- 1,5 citron både juice och zest
  • 1 kruka dill (och/eller färsk mynta)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk isot
  • Salt och peppar

Gör så här:

Skiva fänkålen tunt på en mandolin och lägg iskallt vatten och låt den gärna ligga en timme så att den blir krispig och fin.

Blanda majonnäsen med finhackad dill

Häll av vattnet från fänkålen och riv citronzesten över fänkålen och pressa över citronsaften.

Blanda ner dillmajonnäsen med fänkålen, pudra över isot, salta och peppra.

Smaka ev av med mer citron.

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Dillmajonnäs, Fänkål, Isot

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
  • Omelett med rödbetschips och balsamicokramad svartkål
  • Ostgrillat bröd på sallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021