• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Spaghetti och köttfärssås 2.0

Spaghetti och köttfärssås 2.0

Cina · september 29, 2020 · Leave a Comment

Vet ni att Spaghetti och köttfärssås är svenskarnas favoritmat? Faktum är att jag messar så ofta med min kompis Helene om spagetti och köttfärssås att vi har en sms-förkortning för det som numera kommer upp som förslag när jag textar. SPKFS såklart. I vår familj serverar vi alltid spaghettin blandad med såsen. Kan inte hjälpa att jag tycker det är så mycket godare. Det känns som att det är så det ska vara.
Så nu när vi etablerat att SPKFS är så poppis utgår jag ifrån att ni alla har det hemma med jämna mellanrum. Därför ska ni nu få ett tips som uppgraderar era leftovers till 2.0-version.

Spagetti Bolognese 2.0

Du behöver det här:

  • Gårdagens spaghetti och köttfärssås
  • Mozzarella
  • Parmesanost
  • Lite brödsmulor

Gör så här:

Du hinner läsa det här på ett andetag så andas in NU! Sätt ugnen på 220 grader. Lägg din spaghetti och köttfärssås i en ugnssäker form, smula över lite mozzarella, strö över lite torkade brödsmulor och avsluta med att riva över lite parmesanost. Ställ in i ugnen ca 15 min tills det blir krispigt på ovansidan. Finito!

Kom inte och säg att det här inte är snäppet godare än en vanlig Spaghetti och köttfärssås.

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Pastarätter Tagged With: Gratäng, Leftovers, Mozzarella, Parmesan, Pasta Bolognese, Spaghetti, Spaghetti och köttfärssås

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022