Vet ni att Spaghetti och köttfärssås är svenskarnas favoritmat? Faktum är att jag messar så ofta med min kompis Helene om spagetti och köttfärssås att vi har en sms-förkortning för det som numera kommer upp som förslag när jag textar. SPKFS såklart. I vår familj serverar vi alltid spaghettin blandad med såsen. Kan inte hjälpa att jag tycker det är så mycket godare. Det känns som att det är så det ska vara.
Så nu när vi etablerat att SPKFS är så poppis utgår jag ifrån att ni alla har det hemma med jämna mellanrum. Därför ska ni nu få ett tips som uppgraderar era leftovers till 2.0-version.
Du behöver det här:
- Gårdagens spaghetti och köttfärssås
- Mozzarella
- Parmesanost
- Lite brödsmulor
Gör så här:
Du hinner läsa det här på ett andetag så andas in NU! Sätt ugnen på 220 grader. Lägg din spaghetti och köttfärssås i en ugnssäker form, smula över lite mozzarella, strö över lite torkade brödsmulor och avsluta med att riva över lite parmesanost. Ställ in i ugnen ca 15 min tills det blir krispigt på ovansidan. Finito!
Kom inte och säg att det här inte är snäppet godare än en vanlig Spaghetti och köttfärssås.
Lämna ett svar