Jag medger att det här inte är världens mest mättande lunch men ibland är det vad man kommer på och den här salladen kan du lätt fylla ut med lite bulgur, pasta eller en bit bröd. Dessutom gillar jag att svartkålen är tillagad och lite ljummen. Så här års vill man ju ha lite varmare mat. Värmen håller jag även genom att snegla åt Grekland. Rödlök, och fetaost går aldrig fel.
Inte för att jag någonsin avslutar min svartkålssäsong men nu har jag trappat upp den på allvar och har det alltid hemma. Jag gillar att den är så matig, smakrik och dessutom snygg om man nu kan säga det om kål. Den skulle ju kunna heta ”snyggkål”…

Du behöver det här för 1 person:
- 4-5 blad av svartkål
- En näve små tomater
- 1/4 rödlök
- 1 dl smulad fetaost
- Saften av en 1/2 citron
- Olivolja, salt och peppar
- 0,5 dl bulgur, krutonger eller pasta för utfyllnad
Gör så här:
Skär bort stjälken från svartkålen och dela den. Stek den sedan 3-4 min i lite olivolja, salt och peppar.
Dela tomaterna och skiva rödlöken tunt.
Lägg i svartkålen i tomaterna, och löken, pressa citronen över, salta peppra, ringla olivolja över och toppa med fetaosten.
Lämna ett svar