• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Svartkål som längtar till Grekland

Svartkål som längtar till Grekland

Cina · oktober 19, 2020 · Leave a Comment

Jag medger att det här inte är världens mest mättande lunch men ibland är det vad man kommer på och den här salladen kan du lätt fylla ut med lite bulgur, pasta eller en bit bröd. Dessutom gillar jag att svartkålen är tillagad och lite ljummen. Så här års vill man ju ha lite varmare mat. Värmen håller jag även genom att snegla åt Grekland. Rödlök, och fetaost går aldrig fel.

Inte för att jag någonsin avslutar min svartkålssäsong men nu har jag trappat upp den på allvar och har det alltid hemma. Jag gillar att den är så matig, smakrik och dessutom snygg om man nu kan säga det om kål. Den skulle ju kunna heta ”snyggkål”…

Den här snyggkålen längtar till Grekland !

Du behöver det här för 1 person:

  • 4-5 blad av svartkål
  • En näve små tomater
  • 1/4 rödlök
  • 1 dl smulad fetaost
  • Saften av en 1/2 citron
  • Olivolja, salt och peppar
  • 0,5 dl bulgur, krutonger eller pasta för utfyllnad

Gör så här:

Skär bort stjälken från svartkålen och dela den. Stek den sedan 3-4 min i lite olivolja, salt och peppar.

Dela tomaterna och skiva rödlöken tunt.

Lägg i svartkålen i tomaterna, och löken, pressa citronen över, salta peppra, ringla olivolja över och toppa med fetaosten.

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Svartkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB