Här hade jag gått och köpt ”finbroccoli” eller sparrisbroccoli kan vi kalla den också. Och vad gör jag? Glömmer den längst in i grönsakslådan! Tog fram den idag och den slokade betänkligt, extra mycket faktiskt pga sin långa stjälk. Där får man för att man gör sig till. Men det finns ingen grönsak som inte blir gladare av lite rejäl värme. Medan jag rotade runt i kylen hittade jag en citron utan skal och en halvfull förpackning kikärtor som fick gå samma väg som broccolin. Ner i stekpannan alltså. För vet ni vad? Rostade kikärtor är så gott att man t o m kan ha dem som snacks. Men nog om det. Jag fick ihop en lunch med hjälp av lite färdigkokt bulgur och god blev den också.
Du behöver det här:
- Lite bulgur, kamutvete, couscocus, mathavre eller liknande
- Broccoli (den behöver inte sloka)
- Kikärter på ask
- Parmesanost
- Olivolja, citronjuice, salt och peppar.
Gör så här:
Stek broccolin i olivolja på hög värme så att den nästan blir bränd. Salta och peppra.
Lägg upp bulguren på tallriken. Den kan vara antingen varm eller kall.
Ta upp broccolin och släng i kikärtorna i stekpannan. Behåll den höga värmen och rosta dem tills de får färg. Lägg sen över dem i tallriken.
Pressa lite citron över, hyvla parmesan, ringla över lite olivolja, salta och ta ett par tag med pepparkvarnen.
Lämna ett svar