• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sallader / Den trötta broccolins upprättelse

Den trötta broccolins upprättelse

Cina · november 25, 2020 · Leave a Comment

Här hade jag gått och köpt ”finbroccoli” eller sparrisbroccoli kan vi kalla den också. Och vad gör jag? Glömmer den längst in i grönsakslådan! Tog fram den idag och den slokade betänkligt, extra mycket faktiskt pga sin långa stjälk. Där får man för att man gör sig till. Men det finns ingen grönsak som inte blir gladare av lite rejäl värme. Medan jag rotade runt i kylen hittade jag en citron utan skal och en halvfull förpackning kikärtor som fick gå samma väg som broccolin. Ner i stekpannan alltså. För vet ni vad? Rostade kikärtor är så gott att man t o m kan ha dem som snacks. Men nog om det. Jag fick ihop en lunch med hjälp av lite färdigkokt bulgur och god blev den också.

Broccolibulgur
Jo, jag lade till lite picklad lök, men den gjorde NOLL och ingen nytta så skippa den

Du behöver det här:

  • Lite bulgur, kamutvete, couscocus, mathavre eller liknande
  • Broccoli (den behöver inte sloka)
  • Kikärter på ask
  • Parmesanost
  • Olivolja, citronjuice, salt och peppar.

Gör så här:

Stek broccolin i olivolja på hög värme så att den nästan blir bränd. Salta och peppra.

Lägg upp bulguren på tallriken. Den kan vara antingen varm eller kall.

Ta upp broccolin och släng i kikärtorna i stekpannan. Behåll den höga värmen och rosta dem tills de får färg. Lägg sen över dem i tallriken.

Pressa lite citron över, hyvla parmesan, ringla över lite olivolja, salta och ta ett par tag med pepparkvarnen.

Filed Under: Sallader, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, Kikärtor, Parmesan, Sparrisbroccoli

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB