• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Fredagsunnet / Fredagsunnet: Drink före maten

Fredagsunnet: Drink före maten

Cina · november 27, 2020 · Leave a Comment

Med att ta en drink före maten menar jag blanda olika spritsorter, mäta centilitrar, isbitar, shaker och allt det där. Få saker känns väl så lyxiga som en snajdig cocktail och lite klirr i glaset.

Min favoritdrink kommer med ett minne. Min kompis David som numera driver magiska Talldungens Gårdshotell med sin fru Emma, bodde under en period i Florens. Där skötte han ett slags pensionat. Så här i efterhand känns det nästan som det var ett kärleksnäste för tjänstemännen i det intilliggande rådhuset på Piazza de la Signora. Ni vet där Hannibal Lecter hänger Inspektör Pazzi med inälvor och allt i När lammen tystnar.

Nåja, vi var unga och hade i princip fri tillgång till detta fantastiska lilla pensionat. På dagarna kuskade runt Florens med omnejd och åt och drack. Fem vuxna ihopvikta i en liten Fiat utan varken AC eller fjädring. På kvällarna lagade vi mat, drack goda viner och AMERICANOS. Drinken som till denna dag förblivit min favorit.

Så här blandar du en Americano:

Lägg redigt med isbitar i botten av ett högt glas.

Minnen i en drink

Fyll på med 3 lika delar (förslagsvis 3 cl) av :

  • Martini Rosso
  • Campari
  • Sodavatten

Toppa med en skiva apelsin.

Skål för alla fina minnen!
Snart skapar vi ännu fler

Filed Under: Fredagsunnet Tagged With: Americano, Drink före maten, Fredagsunnet

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB