• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Snabblunch / Det är en soppdag!

Det är en soppdag!

Cina · december 2, 2020 · Leave a Comment

Jag håller på och rensar i kyl och frys. Före jul vill jag ha ätit upp allt som ligger där och tar plats. Det är som någon slags rening inför det stora frosseriet även om vi egentligen inte är så stora på julmaten i vår familj.

Det är en bra liten övning i kreativitet. Jag kör mitt vanliga knep och lägger ut en buffé och väljer sen vad som passar ihop. Man har förvånansvärt mycket hemma när man gör på det sättet.

Så igår hade jag en påse med broccolibuketter, och en slattpåse med riven ost i frysen samt resterna av en hemgjord buljong. Addera två potatisar och lunchen var hemma. Du behöver inte göra samma soppa som jag utan tar vad du har. Knepet här är potatisen och osten. Buljongen är bra men ersätts enkelt med en buljongtärning.

Ost och broccoli är alltid en bra idé!

Du behöver det här:

  • En ordentlig näve frusen broccoli, eller så mycket du har. Alternativt ett halv huvud eller annan grönsak du vill bli av med. T.ex. Blomkål, morot, svartkål, grönkål, zucchini….
  • En halv gul lök, eller purjo eller vad du nu har. Går även bra utan.
  • 1 buljongtärning
  • 2 potatisar
  • En näve riven ost av något slag
  • Salt och peppar
  • Krutonger om du har….

Gör så här:

Skala potatisen och tärna den. Lägg i en kastrull och fyll på vatten så att det precis täcker potatisen. Tillsätt en buljongtärning och koka upp.

Efter fem minuter tillsätter du även broccolin.

Koka tills potatisen är mjuk.

Ta av från plattan. Tillsätt osten och kör ner en stavmixar och mixa tills osten är slät. Smaka av med salt och peppar .

Jag hade ett litet brysselkålshuvud som jag pillade loss bladen på och stekte med salt och olja. Det kan man göra eller så gör man samma sak med lite gammalt bröd och toppar soppan med.

Filed Under: Snabblunch, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, Broccolisoppa, Brysselkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Jag kör “Vad har du i ditt kylskåp?” på Clubhouse på måndag
  • Sötpotatissoppa med röd curry och kokosflakes
  • Stekt Paneer i sallad med röda linser och dressing på yoghurt och Mango chutney
  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021