Japp, det är lite av en favorit i repris men det är ju för att man nästan alltid har lite pasta över i en burk i kylen. Precis som häromdagen rev jag osten i stekpannan och lade pastan på men med lite cayennepeppar den här gången. Stekte tills den blev knaprig och sen är det bara att dela och lägga på salladen. I mitt fall olivoljekramad svartkål och tomater. Jag kan nästan inte komma på något som går snabbare att göra.
Du behöver det här:
- Svartkål eller grönkål
- Tomater
- Olivolja
- Salt och peppar
- Färdigkokt pasta av valfri sort
- Ost av valfri sort
- 1 nypa Cayennepeppar
Gör så här:
Skölj och skär bort stjälken från kålen. Strimla den i lagom bitar. Häll över lite olja, salt och peppar och krama in den i kålen.
Riv din ost rätt ner i en stekpanna med teflonbotten. Sätt på plattan och tillsätt cayennepepparn. När osten börjar smälta lägger du på dina makaroner och river ytterligare lite ost över.
Stek en stund tills osten fått färg på undersidan och vänd sedan på det hela och stek så att den andra sidan får färg och blir lite krispig.
När osten är klar delar du den i bitar och strör ut över salladen. VOILA!
Lämna ett svar