• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja

Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja

Cina · februari 25, 2021 · Leave a Comment

Jag gjorde en liten utflykt till min lokala, asiatiska butik i helgen. Köpte då på mig alla möjliga sorters nudlar. En favorit är sötpotatisnudlar. Jag gillar att de har en liten kärna och är något annat än vete och ris. Sen svängde jag ihop en chiliolja för det är det bästa man kan ha i kylen. Slår ett slag för den korianska chilin Gochugaru som passar till så mycket. Finns numnera i de flesta butiker. Med de här grejerna hemma har jag ätit många varianter av nudlar i veckan. Passar extra bra för mina barn har distansundervisning och de gillar också nudlar. Jordnötter och cashewnötter är jättebra att fylla ut nudelrätter med. Likaså ägg i vilken form som helst egentligen. För att få in lite grönsaker hyvlade jag morot med potatisskalaren och kokade med nudlarna. På så vis blev de klara samtidigt och jag sparade på disken.

Först tar man en prydlig bild och sen geggar man ihop allt och njuter!

Du behöver det här:

  • Sötpotatisnudlar ca 80 g/pers (eller så mycket du vill ha)
  • 2 msk hackade, salta jordnötter/cashewnötter
  • 1 morot
  • 1 salladslök
  • 1 handfull koriander
  • 1 msk ljus soja
Till chilioljan
  • 2 dl matolja
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl gochugaru (koreansk chili)
  • 1 färsk röd chili hackad (med eller utan kärnor beroende på hur stark du vill ha det)
  • 2 hackade/rivna vitlökslklyftor
  • 1 msk hackad/riven ingefära
  • 2 msk rostade sesamfrön (frivilligt)

Gör så här:

Chilioljan kan du göra när som helst men den mår bra av att få stå och dra lite så att den tar upp alla smaker. (Förvaras i kylen)

Blanda alla ingredienser till oljan och värm upp till medelvärme i en kastrull. Sänk till låg värme och låt stå i fem minuter. Ta bort från värmen och låt svalna.

Koka upp saltat vatten till nudlarna.

Hyvla en morot och tillsätt nudlar och morot samtidigt till vattnet. Följ instruktionerna på förpackningen.

Under tiden hackar du eller krossar nötterna i en mortel. Skiva salladslöken och repa lite koriander.

När nudlarna är klara, häller du över chiliolja, sesamolja och toppar med nötter, lök och koriander.

När du njutit av din vackra tallrik geggar du ihop allt och njuter medan du suger in långa nudlar och chiliolja som stänker i ansiktet.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Chiliolja, Sötpotatisnudlar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB