Det var länge sen jag hade en god macka! Och som på beställning har Frida på Boo Gårdsbageri bakat Bagels, så i helgen funderade jag lite på nästa macka till bagerilunchen.
Det känns som att färskost och Pastrami är klassiker på Bagels och till det vill man ju ha något krispigt. Vad är krispigare än ett friskt äpple och lite fänkål. Ja, och har du ingen Bagel så smakar det såklart gott på alla sorters bröd.

Du behöver det här till 2:
- 1/4 fänkålsstånd
- 1/2 äpple
- 1/4 rödlök (valfritt)
- 1 bagel
- Kalkonpastrami ca 100-120 g
- 4 msk Färskost t.ex. Philadelphia
- Dijonsenap (funkar utan också)
- Salt och peppar
Gör så här:
Fänkål är smakrikt så här är det så tunna skivor du kan få till som gäller. Jag använder mandolin och skär lika tunna skivor av äpplen, fänkål och löken.
Blanda äpple, fänkål och lök med Philadelphiaosten.
Bre ett tunt, tunt lager av Dijon på botten skivan av bageln. Lägg på kalkonskivorna och fyll på med salladen. Ta ett tag med pepparkvarnen och lägg på några dillvippor från fänkålen.
Lämna ett svar