Den här burgaren gjorde jag till min 15-åriga son häromdagen. När det kommer till vegetariska alternativ har han listat ut mina knep. Dvs han frågar vad det blir till middag och jag svarar lite svävande med betoning på de ingredienser jag vet att han tycker om. Så om jag har lagat en pasta med aubergine, tomater och mozzarella (Pasta Al Melanzane) i så svarar jag “Pasta med tomat och kräääämig mozzarella”. Det har funkat under lång tid men nu vet han att det innebär att jag utelämnat den ingrediens som han inte nödvändigtvis älskar.
Idag fick jag alltså prova ett annat alternativ. Han har distansstudier, lunchen var kort så jag curlade och kunde se till att han fick i sig något annat än ägg och snabbnudlar. Taktiken var att servera en aptitlig tallrik och sen lämna rummet. Det är nämligen inte många hungriga 15-åringar som går igång på en Halloumiburgare med sallad på kål och olivmajonnäs och man riskerar att dra på sig en ordväxling som inte kommer leda till annat än snabbnudlar igen.
Om det funkade? Japp, burgaren slank ner och att de dekorativa bladen skulle lämnas var med i kalkylen. Men de var fina på bild. Lite konstigt med “flower sprouts” kan ni tycka. Ja, men de var så fina i butiken och jag köpte dem utan att veta vad jag skulle göra med dem. Välj vilken sorts gröna blad som helst här.
Du behöver det här:
- Hamburgerbröd (eller annat bröd som man kan klämma något mellan utan att det glider ut)
- Halloumiburgare
- 1 näve sallad, svartkål, grönkål eller liknande
- 4-5 finhackade cocktailtomater (om du orkar… urkärnade)
- 5-6 finhackade oliver
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1-2 msk majonnäs
- Salt och peppar
Gör så här:
Börja med att hetta upp pannan till halluomiburgaren.
Stek burgaren på medelvärme ca 2 min på varje sida. De ska få färg.
Under tiden blandar du finhackar du salladsbladen och blandar med tomater, oliver, vitlök, och majonnäs. (Valde du kål så gillar den ett par kramar av dina händer. Då blir en mjuk och mer lättuggad)
Smaka av, salta och peppra.
Resten kan du. Bröd-burgare-sallad-bröd!
Lämna ett svar