Ibland äter jag gröt till lunch. Jag tycker det är jättegott och inte ett dugg tråkigt. Men man behöver variera sig och addera något annat än sylt för att det inte ska bli samma som frukost. Nötter och frön ger både smak, konstistens och lite mer matig känsla åt det hela. Sen lyxade jag med att låta en klick smör smälta ner i gröten och så lite nytstött kardemumma.

Du behöver det här:
- 1 dryg dl havregryn
- 1/2 tsk salt
- 1 handfull solroskärnor, pumpafrön, eller blanding av nötter
- 1 litet päron
- 1 msk smör
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk nystött kardemumma
- Mjölk
Gör så här:
Ja, det kanske är helt onödigt att ens beskriva, men ändå…
Koka gröten (jag kör i mikron 2min)
Riv päronet
Rosta frön/nötter
Ta ut gröten, klicka en klick smör, lägg på päron, ringla över honung och krydda med kardemumman.
Lämna ett svar