I veckan var jag på min lokala REKO-ring och köpte bl.a sallad från Cubegreens. En sort var Barlachsallad och den var som plockad direkt från trädgårdslandet en sommardag. Så fräsch och smakrik. Jag ska säga att den var dyrare än ”vanlig” sallad men så var den godare, och odlad helt hypodroniskt. Det betyder att den är odlad med vatten och näring och ingen jord. Är nästan lite sugen på att testa detta själv. Det finns färdiga odlingslådor som man bara kan köra igång med. Tänker just örter och chili som jag lyckas halvbra med i kruka. Men tills dess finns alltså Cubegreens och det är alltid roligt att köpa en produkt direkt från den som framställt den. Så fräscht att man inte behöver skölja den.
”more is more”
När det kommer till sallad följer jag devisen ”more is more” Man måste helt enkelt bli mätt. I den här är det fetaost, krutonger och valnötter som ger både mättnad, smak och tuggmotstånd. Sen fyllde jag på med annat som jag älskar, t.ex citron, granatäpple, oliver, och torkad mynta. Med så mycket smak i behöver man bara ringla över lite olivolja och ta ett tag med pepparkvarnen så är salladen klar.

Du behöver det här för 1:
- Sallad
- Tomater
- 1/2 dl Valnötter
- 1/2 Fetaost
- 1 msk granatäppelkärnor (finns att köpa frysta)
- Oliver
- 1 skiva bröd
- Ev chiliflakes
- 1/2 tsk torkad mynta
- 1/2 citron
- Olivolja, salt och peppar
Gör så här:
Rosta valnötterna lätt i en stekpanna och ställ åt sidan.
Hetta upp lite olja i stekpannan, tärna brödet och stek tillsammans med lite chiliflakes om du gillar lite hetta. Ställ åt sidan.
Lägg upp salladen och en handfull små tomater.
Skär en klyfta av ett granatäpple och peta ur kärnorna.
Smula fetaosten över salladen, strö över lite torkad mynta. Tillsätt valnötter, krutonger, granatäpplen och oliver.
Pressa en halv citron, ringla över olivolja, ta ett tag med pepparkvarnen och och en nypa salt.
Lämna ett svar