Jag har funderat på det här med lunch! Ja, det är kanske inte så konstigt med tanke på att det här är en lunchblogg. Men, varför får en lunch på stan ta en timme medan en lunch hemma helst ska vara avklarad på under en kvart? Jag förstår att många prioriterar någon form av motion inkluderat undertecknad. Men för mig är lunchen också ett bra sätt att komma ner i varv. Under en kort stund använder jag min hjärna till något annat än jobbet och jag ger mig tiden att göra något bra för mig själv. Jag ser till att få i mig en bra måltid och att njuta en stund. På så vis är lunchen alltid något att längta efter.
Vad gör guldkanten på din lunch?
Men det är ju jag och jag vet att mitt lunchintresse är utöver det vanliga. Hur är det med er? Vilken ingrediens skulle får dig att vilja laga och äta lunch oftare? Det kanske är det man ska utgå ifrån när man lagar sin lunch. Jag är t.ex. en stor älskare av ost och chili i alla former. Så det ingår nästan alltid i mina luncher och utgör guldkanten.
Men jag är också nyfiken på nya smaker och det är ytterligare en del av min lunch. Idag t.ex., har jag Etiopisk kål från Cubegreens. Jag skulle beskriva den som en spröd kål med en mild smak av ruccola och mangold. Otroligt god! Jag tyckte helt klart att den smakade bäst utan tillagning så det fick bli en sallad med milda smaker. Och vad är mildare och krämigare än ägg. Jag äter mycket ägg så jag tycker inte att det är mer än rätt att se till att de kommer från ett bra hönseri. På min REKO-ring kan jag köpa ägg från Sanda Hönseri.


Du behöver det här för 1:
- En god sallad. Varför inte rycka något nytt från butikshyllan och testa.
- En näve tomater (jag väljer alltid de små)
- 2 ägg
- 1 skiva halvgammalt bröd (jag hade ostgratinerat bröd kvar från en middag)
- Lite riven ost ca 1-2 msk t.ex. Parmesan, Feta….
- 1 nypa god chili. Jag använder Isot.
- Olivolja, citron, salt och peppar
Gör så här:
Skölj och gör iordning salladen och tomaterna.
Värm upp en stekpanna med lite olivolja.
Tärna brödbitarna och lägg i stekpannan. Här kan du välja om du vill ha smält ost. Då river du ner den med brödet och då får det steka tillsammans. Annars river du osten över salladen på slutet.
Ta upp brödbitarna och låt svalna lite. Under tiden. Knäck två ägg direkt i stekpannan, häll i 1 msk mjölk och rör försiktigt sönder äggulorna. Sänk till låg värme och rör försiktigt i äggen tills de är klara. (Ca 1 min)
Gör iordning din tallrik med kål, tomater, ägg och krutonger. Toppa med lite chili, riven ost (om du inte stekte den med brödet) Salta, peppra, pressa 1 msk citron och ringla över lite olivolja.
NJUT!
Lämna ett svar