• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Quesadilla med “fejkamole” och tomatsallad

Quesadilla med “fejkamole” och tomatsallad

Cina · maj 21, 2021 · Leave a Comment

När man är sugen på Guacamole men inte har någon avokado. Då gör man “fejkamole”. I mitt fall på en blanding av Edamamebönor och gröna ärtor, chili och lime. (Hade ingen koriander) Tomaterna och rödlöken hamnade vid sidan av i en sallad men på det hela taget var smakerna jag ville ha där.

Har jag pratat om Libabröd….? Jo, det har jag såklart. Jag älskar dem så hur kunde jag inte pratat om dem. Det är den godaste behållaren till allt möjligt gott och de blir så härligt krispiga när man steker dem i lite olja.

Ja, ni fattar ju hur gott det här smakade hoppas jag

Du behöver det här

  • 1 Libabröd eller ett stort tortillabröd
  • 1-2 dl frysta Edamamebönor eller gröna ärtor
  • 1/2 mozzarella (eller annan mild ost)
  • 1 vitlöksklyfta
  • juice från 1/2 lime
  • 1/2 tsk chiliflakes (eller färsk om du har)
  • 1/4 rödlök
  • Tomater i vilken mängd, storlek, färg eller form du önskar
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

Koka bönorna/ärtorna i 3 minuter. Häll av vattnet tillsätt vitlök. Mixa tills du har en halvslät kräm. Tillsätt en nypa salt, chili och limejuice.

Bred ut röran på halva brödet och riv mozzarellan över. Vik ihop till en halvmåne.

Hett upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i din halvmåne. Sänk värmen till medelvärme och stek ca 2 min på varje sida.

Under tiden hackar du upp dina tomater och rödlöken. Blanda med salt peppar och olivolja.

That’s all folks!

Filed Under: Comfortfood, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Edamemebönor, Fejkamole, Quesadilla

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB