Häromdagen körde jag en hel kyckling på grillen och fick en massa kött över. Perfekt att ha i sallader eller som smörgåspålägg. Jag gillar att dra isär köttet så att det blir lite trådigt. Dels får man inte för stora bitar i munnen, vilket jag alltid tycker är ett problem med kött på mackor, men det blandar sig bättre med övriga ingredienser också.
Den här spetskålssalladen är Jennie Walldéns recept. Hon kallar den sin universalssallad och jag kan bara hålla med. Den piffar upp det mesta och är riktigt snabbgjord. Jag ska erkänna att jag numera höftar lite på recepetet och har skippat sockret och sesamfrön i. Men soja, majonnäs, sesamolja och lite risvinäger gifter sig så fint med den milda spetskålen.
Du behöver det här för 1
- En rejäl skiva bröd
- ca 80 g grillad, och delad kyckling (eller varför inte lax eller Tofu om du är vegetarian)
- 1 salladslök
- 1 msk hackad, färsk koriander
Till Jennie Walldéns kålsallad (recepet är för ca 4 pers)
- 1/2 spetkålshuvud
- 3 msk majonnäs
- 1 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk risvinäger
- 0,5 tsk strösocker (Inte nödvändigt)
- 3 msk rostade sesamfrön (Går bra utan)
Gör så här:
Börja med att finstrimla spetskålen och lägg den i kallt vatten medan du gör dressingen.
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Skölj kålen och blanda med dressingen och lägg sedan på mackan. Toppa med kycklingen, koriander och vårlöken.
Lämna ett svar