Jag älskar grekisk sallad. Jag älskar Panzanella. Hade inte riktigt allt hemma för det ena eller det andra men däremot för lite av båda. Möt den grekiska Pansanellan. Tomater, persika, fetaost, oliver, bröd…
Du behöver det här:
- 2 tomater
- 1 persika, nektarin eller vattenmelon
- 1/2 paket fetaost
- 1/2 skiva dagsgammalt (eller äldre) bröd
- 1 msk oliver
- 1,5 msk olivolja
- 1/2 msk sherryvinäge (eller den sort du har)
- 1 nypa chili (jag använde urfa chili)
- 1 nypa flingsalt
- Färskt timjan (eller mynta, persilja, oregano…)
Gör så här:
Riv brödet i bitar och lägg i botten på en skål
Skär tomater och persika i grova bitar och lägg över brödet.
Blanda olja och vinäger och häll över salladen. Låt stå i 20 min
Smula fetaosten över och toppa med timjan och oliver, chili och en nypa salt.
Lämna ett svar