• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Panzanella, på grekiska… Det bästa av två världar

Panzanella, på grekiska… Det bästa av två världar

Cina · juni 16, 2021 · Leave a Comment

Jag älskar grekisk sallad. Jag älskar Panzanella. Hade inte riktigt allt hemma för det ena eller det andra men däremot för lite av båda. Möt den grekiska Pansanellan. Tomater, persika, fetaost, oliver, bröd…

Du behöver det här:

  • 2 tomater
  • 1 persika, nektarin eller vattenmelon
  • 1/2 paket fetaost
  • 1/2 skiva dagsgammalt (eller äldre) bröd
  • 1 msk oliver
  • 1,5 msk olivolja
  • 1/2 msk sherryvinäge (eller den sort du har)
  • 1 nypa chili (jag använde urfa chili)
  • 1 nypa flingsalt
  • Färskt timjan (eller mynta, persilja, oregano…)

Gör så här:

Riv brödet i bitar och lägg i botten på en skål

Skär tomater och persika i grova bitar och lägg över brödet.

Blanda olja och vinäger och häll över salladen. Låt stå i 20 min

Smula fetaosten över och toppa med timjan och oliver, chili och en nypa salt.

Filed Under: Grönsaker, Medelhavssmaker, Sallader, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Grekisk sallad, Panzanella

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB