Jag gissar att bang bang kyckling har fått sitt namn för att man bankar kycklingen mör. Sen jag gjorde det första gången har jag börjat göra det i alla möjliga recept. Överlag äter jag inte så mycket kyckling men när jag gör det så tycker jag att det krävs en del för att få den både saftig och smakrik. I grundreceptet till Bang bang kyckling gör man kycklingen från början genom att koka den och sen banka den mör och därefter dra isär den i trådar och smaksätta den. Det är faktiskt ett förvånande snabbt sätt att laga kyckling på. Idag hade jag dock rester av gårdagens middag som var en torr filé som legat för länge på grillen. Så det vara bara att ta brödkaveln och banka tristessen ur den. Sa jag det? Ingen uppvärmning krävs för den här lunchen heller.
Du behöver det här för 1 pers:
- 3 msk soja
- 1 tsk socker
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk chilisås/olja t.ex. Sriracha
- 1/2 salladslök skuren i skivor
- 1/2 kycklingbröst
- 1/3 gurka skuren i stavar
- 1 tsk rostade sesamfrön
- 1 msk majonnäs
- Valfritt bröd
Gör så här:
Blanda, soja, socker, balsamvinäger och chiliolja till en sås.
Banka kycklingfilén platt och dra sen isär den till trådiga bitar och lägg i såsen.
Skär gurkan i 0,5 cm tjocka stavar och blanda med såsen och kycklingen.
Bred majonnäs på brödet. Lägg på kyckling- och gurkröran. Strö över salladslöken och sesamfrön.
Variationstips: Du kan använda strimlad vitkål istället för gurka eller t.ex. ta hamburgerbröd eller tortilla och göra en wrap.
Lämna ett svar