• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Bang bang leftover chicken sandwich

Bang bang leftover chicken sandwich

Cina · augusti 10, 2021 · Leave a Comment

Jag gissar att bang bang kyckling har fått sitt namn för att man bankar kycklingen mör. Sen jag gjorde det första gången har jag börjat göra det i alla möjliga recept. Överlag äter jag inte så mycket kyckling men när jag gör det så tycker jag att det krävs en del för att få den både saftig och smakrik. I grundreceptet till Bang bang kyckling gör man kycklingen från början genom att koka den och sen banka den mör och därefter dra isär den i trådar och smaksätta den. Det är faktiskt ett förvånande snabbt sätt att laga kyckling på. Idag hade jag dock rester av gårdagens middag som var en torr filé som legat för länge på grillen. Så det vara bara att ta brödkaveln och banka tristessen ur den. Sa jag det? Ingen uppvärmning krävs för den här lunchen heller.

Bankad bortom all tristess

Du behöver det här för 1 pers:

  • 3 msk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk chilisås/olja t.ex. Sriracha
  • 1/2 salladslök skuren i skivor
  • 1/2 kycklingbröst
  • 1/3 gurka skuren i stavar
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • 1 msk majonnäs
  • Valfritt bröd

Gör så här:

Blanda, soja, socker, balsamvinäger och chiliolja till en sås.

Banka kycklingfilén platt och dra sen isär den till trådiga bitar och lägg i såsen.

Skär gurkan i 0,5 cm tjocka stavar och blanda med såsen och kycklingen.

Bred majonnäs på brödet. Lägg på kyckling- och gurkröran. Strö över salladslöken och sesamfrön.

Variationstips: Du kan använda strimlad vitkål istället för gurka eller t.ex. ta hamburgerbröd eller tortilla och göra en wrap.

Filed Under: Asiatiska smaker, Leftover rescue, Mackor Tagged With: bang bang kyckling, Kyckling, Macka

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB