• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Toast med fetaostkräm och stekta tomater

Toast med fetaostkräm och stekta tomater

Cina · augusti 30, 2021 · Leave a Comment

Det finns så mycket fina tomater nu och även om min egen skörd inte var mycket att skryta med så räckte det i varje fall till en god macka på lunchen. Det är klart att man skulle kunna äta dem som de är men att steka dem gör matigare och mer smakrikt tycker jag. Dessutom steker jag brödet i det såsiga som blir kvar i pannan efter tomaterna stekts och det gör inte den här mackan sämre. Jag adderar lite färska örter och chili till min macka men om du inte har det så kommer det smaka lika gott ändå. Örterna kan du variera.

Du behöver det här:

  • En rejäl skiva av ett rejält bröd
  • 10-15 små tomater
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk vinäger eller citronjuice
  • 8 oliver
  • 1/2 tsk torkad timjan eller 1 kvist färsk
  • 1 nypa chiliflakes (går lika bra utan)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 fetaost
  • 1,5 msk turkiskt eller grekisk yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • Olivolja, salt och peppar till smaksättning

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna med olivoljan.

Dela tomaterna på mitten och lägg dem i stekpannan med snittsidan ner. Tillsätt timjan, en nypa salt, vitlöken, oliverna , vinäger/citronjuice, och chili. Låt dem stekas på medelvärme i ca 4 minuter. De sista två minuterna föser du tomaterna åt sidan och lägger i brödskivan i stekpannan. Stek klart så att brödet får lite färg på båda sidor.

Medan tomaterna och brödet steks, mosar du fetaosten med en gaffel och blandar med yoghurten.

Ta upp brödet och bred på fetaostkrämen. Toppa med tomaterna, och ringla över olivolja och lite honung. Salta och peppra efter smak.

Filed Under: Comfortfood, Mackor, Medelhavssmaker, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Fetaostkräm, Oliver, Stekta tomater, Toast

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB