• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Pärlcouscous i Ayvar med grönkål- och fetasallad

Pärlcouscous i Ayvar med grönkål- och fetasallad

Cina · september 23, 2021 · Leave a Comment

Hej bloggen! Förlåt att jag försummat dig. Men nu är alla bilder tagna till min bok och jag kan fokusera på luncher här istället. Efter ett långt uppehåll från kål — eftersom familjen klagade lite— så är jag nu så sugen på svart- och grönkål att jag inte kunde hejda mig igår. Som vanligt är det ett ihopplock av vad som finns hemma och du kan ersätta pärlcouscous med vanlig couscous, bulgur, eller t.ex mathavre och pasta. De har dessutom kortare tillagningstid. Om du redan har något färdigkokat så värmer du upp det med en sked Ayvar Relish eller tomatpuré annars kan du ha det i kokvattnet.

Med grönkål så är tipset att använda händerna och krama in oljan i kålen. Det tar både fram smak, gör den mer lättuggad och du slipper tillaga den.

Färgklick ändå och fint separerad för bild. Men blandat är godast!

Du behöver det här för 2 portioner

  • 3-4 blad grönkål
  • 1 fetaost
  • 1 dl valnötter
  • juice från 1/2 citon
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl pärlcouscous eller valfria gryn
  • 1,5 msk Ayvar Relish
  • 1/2 tärning höns- eller grönsaksbuljong
  • Salt och peppar till smaksättning

Gör så här:

Börja med att koka couscous. Häll i Ayvar eller tomatpuré i kokvattnet tillsammans med buljongen och följ tillagningsinstruktionerna på förpackningen.

Hacka och skölj grönkålen. Häll över oljan och krama in den ordentligt i kålen. Tillsätt, citronjuice, honung, en nypa salt och lite peppar.

Hacka valnötterna ganska fint.

Smula fetaosten och blanda ner tillsammans med valnötterna i grönkålen.

När couscousen är klar blandar du den med salladen och lunchen är serverad.

P.s Yoghurt är gott tilll, likaså granatäpple… D.s

Filed Under: Grönsaker, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Grönkål, Pärlcouscous, Valnötter

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB