Hej bloggen! Förlåt att jag försummat dig. Men nu är alla bilder tagna till min bok och jag kan fokusera på luncher här istället. Efter ett långt uppehåll från kål — eftersom familjen klagade lite— så är jag nu så sugen på svart- och grönkål att jag inte kunde hejda mig igår. Som vanligt är det ett ihopplock av vad som finns hemma och du kan ersätta pärlcouscous med vanlig couscous, bulgur, eller t.ex mathavre och pasta. De har dessutom kortare tillagningstid. Om du redan har något färdigkokat så värmer du upp det med en sked Ayvar Relish eller tomatpuré annars kan du ha det i kokvattnet.
Med grönkål så är tipset att använda händerna och krama in oljan i kålen. Det tar både fram smak, gör den mer lättuggad och du slipper tillaga den.

Du behöver det här för 2 portioner
- 3-4 blad grönkål
- 1 fetaost
- 1 dl valnötter
- juice från 1/2 citon
- 1.5 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
- 2 dl pärlcouscous eller valfria gryn
- 1,5 msk Ayvar Relish
- 1/2 tärning höns- eller grönsaksbuljong
- Salt och peppar till smaksättning
Gör så här:
Börja med att koka couscous. Häll i Ayvar eller tomatpuré i kokvattnet tillsammans med buljongen och följ tillagningsinstruktionerna på förpackningen.
Hacka och skölj grönkålen. Häll över oljan och krama in den ordentligt i kålen. Tillsätt, citronjuice, honung, en nypa salt och lite peppar.
Hacka valnötterna ganska fint.
Smula fetaosten och blanda ner tillsammans med valnötterna i grönkålen.
När couscousen är klar blandar du den med salladen och lunchen är serverad.
P.s Yoghurt är gott tilll, likaså granatäpple… D.s
Lämna ett svar