Jag har tittat på mat-tv och blivit inspirerad att göra Laksa som är en kryddig nudelsoppa med smaker från Kina och Malaysa. Jag kollade vilka ingredienser på ett ungefär som ingick och kom fram till att röd currypasta nog skulle bli en bra genväg. Nu har jag inte ätit riktig Laksa så jag kan inte säga om jag kom i närheten men det blev en enkel och god soppa och kan jag så kan du. Jag hade lite kvar av min Paneer från igår och den gjorde sig alldeles utmärkt i.
Du behöver det här för 2 portioner:
- 1 förpackning kokosmjölk
- 3 dl vatten
- 1 tärning hönsbuljong
- 1 1/2 tsk röd curry pasta
- 1/2 tsk gurkmeja
- 70 g paneer
- 1 morot
- 1/3 zucchini
- 2 salladslökar
- 1 tsk fisksås
- juice från 1/2 lime
- 150 g valfri sort nudlar
- Färsk koriander om du har
Gör så här:
Skala moroten. Skär den och zucchinin på längden i tunna stavar. (Det är alltid enklare att får med sig grönsakerna med nudlarna om de har samma form)
Lägg morot och zucchini i en kastrull som rymmer 1,5 liter. Häll på lite neutral olja och hetta upp olja och grönsakerna. Låt dem steka i 2 minuter. Tillsätt den röda curryn, buljong, gurkmeja, vatten och kokosmjölk. Koka upp och låt det puttra 5 minuter. Sen tillsätter du nudlarna och koka i ytterligare 4 min. Kolla att de är klara innan du tar av kastrullen från spisen.
Medan nudlarna kokar, bryter du isär din paneer och hettar upp en liten panna med neutral olja. Stek paneeren tills den fått färg på alla sidor. Ca 3 min.
Hacka salladslöken.
När nudlarna gått klart smaksätter du soppan med fisksåsen och en skvätt limejuice. Häll upp i en skål och toppa med salladslöken och koriander.
Lämna ett svar