Ni vet att jag är mycket för att skiva saker tunt för att få ner tillagningstiden. Det är precis vad jag gjort idag. Då steker man potatis och palsternacka på 5 min och får dessutom massor med god stekyta. Hyvla med potatisskalaren och ös ner allt i pannan. De trasslar ihop sig varandra och har sig men det spelar ingen roll för det blir gott ändå. Genvägen här är att köpa färdigkokta linser på tetra eller burk. Om du kokar själv så kan du göra det medan du fixar frukosten så har du dem klara till lunch. En klick yoghurt med dijon, dragon och honung till och du har en rejäl portion comfortfood.
Du behöver det här till 1 portion
- 1/2 förpackning färdigkokta belugalinser (eller 1 dl torra)
- 1 fast potatis
- 1 palsternacka
- 2 msk turkisk yoghurt (eller creme fraiche)
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 tsk flytande honung
- 1/2 torkad dragon
- Olivolja till stekning
- Salt och peppar
Gör så här
Hyvla potatis och palsternacka med potatisskalaren. Du behöver inte skala dem. Ta bara bort första skivan som bara blir skal annars.
Hetta upp en stekpanna med 2 msk olivolja och lägg i potatisen och palsternackan och salta och peppra. Stek på ganska hög värme och vänd allt med jämna mellanrum så att att det inte bränns.
Under tiden blandar du yoghurt, dijon, honung och dragon till en sås.
När potatisen och palsternackan börjat få färg lägger du upp dem på tallriken.
Skölj av linserna och häll 1 tsk olja i stekpannan. Häll i linserna, salta lätt och värm upp dem som hastigast genom att slunga dem ett par varv i pannan. Häll dem sen över potatisen och toppa med dijonyoghurten.
Lämna ett svar