Av någon anledning äter jag mest kall bulgur och har glömt bort hur gott det är när man blandar varm bulgur med smulad fetaost. Det blir snudd på krämigt och så mycket godare än om man inte blandar det.
För den som inte upptäckt det ännu är det granatäppelsäsong. Nu är det bra pris på dem och de är fullmatade med kärnor som exploderar av smak i munnen, så passa på. Skär ut en klyfta och förvara resten av granatäpplet i kylen. Det räcker till många härliga sallader.
För att undvika disk och korta ner tillagningstiden här bröt jag broccolin i små buketter och la ovanpå bulguren medan den kokade. Det blev som en ångkokning av broccolin och fungerade utmärkt.
Du behöver det här för 1 portion
- 1 dl bulgur
- 1/2 fetaost ca 50-70 g
- 1/2 broccolistånd
- en handfull valnötter
- kärnor från 1/5 granatäpple
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Koka upp lättsaltat vatten till bulguren.
Dela broccolin i små buketter.
Koka bulguren enligt förpackningsinstruktionerna och lägg broccolin ovanpå och salta lite extra (rör inte ner den).
Medan bulgur och broccoli kokar pillar du ur kärnorna ur granatäpplet.
När bulguren är klar smular du ner fetaosten och blandar ordentligt.
Lägg upp bulgur, feta och broccoli. Tryck till valnötterna med sidan av kniven så att de smulas lite. Toppa med nötter och granatäpple. Ringla över 1-2 msk olivolja, salta och peppra.
Lämna ett svar