• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sallader / Ljummen bulgursallad med broccoli och fetaost

Ljummen bulgursallad med broccoli och fetaost

Cina · december 3, 2021 · Leave a Comment

Av någon anledning äter jag mest kall bulgur och har glömt bort hur gott det är när man blandar varm bulgur med smulad fetaost. Det blir snudd på krämigt och så mycket godare än om man inte blandar det.

För den som inte upptäckt det ännu är det granatäppelsäsong. Nu är det bra pris på dem och de är fullmatade med kärnor som exploderar av smak i munnen, så passa på. Skär ut en klyfta och förvara resten av granatäpplet i kylen. Det räcker till många härliga sallader.

För att undvika disk och korta ner tillagningstiden här bröt jag broccolin i små buketter och la ovanpå bulguren medan den kokade. Det blev som en ångkokning av broccolin och fungerade utmärkt.

Snåla inte med granatäpplet!

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 dl bulgur
  • 1/2 fetaost ca 50-70 g
  • 1/2 broccolistånd
  • en handfull valnötter
  • kärnor från 1/5 granatäpple
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp lättsaltat vatten till bulguren.

Dela broccolin i små buketter.

Koka bulguren enligt förpackningsinstruktionerna och lägg broccolin ovanpå och salta lite extra (rör inte ner den).

Medan bulgur och broccoli kokar pillar du ur kärnorna ur granatäpplet.

När bulguren är klar smular du ner fetaosten och blandar ordentligt.

Lägg upp bulgur, feta och broccoli. Tryck till valnötterna med sidan av kniven så att de smulas lite. Toppa med nötter och granatäpple. Ringla över 1-2 msk olivolja, salta och peppra.

Filed Under: Sallader, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, Bulgur, Fetaost, Granatäpple, Valnötter, Varm sallad

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB