Jag fortsätter på broccoli- och fetaosttemat en dag till eftersom jag har öppnade förpackningar som måste avslutas. Vilken ost och vilka nötter du väljer här spelar mindre roll. “Man tager vad man haver” helt enkelt. Koka broccolin och pastan i samma vatten så spar du både disk, energi och tid. Jag tar bort det som är träigt och fult från stjälken men annars åker hela alltet ner i mixern. Jag väljer att koka vitlöken med broccolin för att få lite mildare smak. Men det är en smaksak.
Du behöver det här till 1 portion
- ca 1/3 broccolistånd
- ca 1/3 fetaost eller 1 dl riven ost av valfri sort
- 1 msk hackad färsk timjan
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 2 msk nötter av valfri sort
- ca 100 g makaroner
- Salt och peppar
- För extra smak: oliver och/eller citronzest
Gör så här
Salta och koka upp vatten till pasta och broccoli. Du behöver en 2-literskastrull
Trimma och skär broccolin i matskedsstora bitar.
Koka broccolin och vitlöksklyftan i 4 minuter och fiska upp dem med en hålslev och lägg i en mixer.
Lägg i pastan i det kokande vattnet och koka enligt förpackningsinstruktionerna.
Tillsätt timjan, fetaost, olivolja och nötterna till broccolin mixa till en halvslät blandning. Smaka av med salt och peppar.
När pastan är klar, häller du av vattnet och blandar sen broccolipeston och pastan i kastrullen. Tillsätt ev salt och peppar igen och ringla över lite olivolja.
För lite extra lyxig smak kan du riva över citronzest eller tillsätta ett par oliver.
Enjoy!
Lämna ett svar