Du kommer aldrig hitta särskilt mycket julmat på den här bloggen. Det är inte riktigt min grej. Men det finns råvaror kring jul som jag verkligen gillar. Grönkål och Cheddarost till exempel. Jag tänker att när julen är över så är det här en bra lunch att ha i rockärmen. Eller nu med för den delen. Skippa inte senapen! (såvida du inte är senapshatare såklart) Den ger lite sting åt de krämiga äggen och osten. Glöm inte att slå på ugnen på grill en stund innan.

Du behöver det här
- 1 rejäl skiva av ditt godaste bröd
- 2-3 blad grönkål
- 2 ägg
- 1 msk mjölk
- 1 tsk dijonsenap
- cheddarost
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på grill 225 grader.
Ta bort stjälken på grönkålen och skär den i strimlor. Hetta upp en liten stekpanna och stek kålen i lite olivolja till den mjuknat.
Bred ut dijonsenapen över brödskivan och lägg sen på kålen.
Ställ tillbaka stekpannan på plattan och sänk värmen till medelvärme. Knäck i äggen och häll i mjölken och rör sen försiktigt i äggen tills du har en krämig röra. Salta och peppra lätt.
Lägg äggröran på grönkålen och hyvla sen över några rejäla skivor ost.
Ställ in i ugnen och låt stå tills det börjar bubbla i osten, ca 5 minuter.
Lämna ett svar