• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Jultoast med grönkål, dijon, äggröra och cheddar

Jultoast med grönkål, dijon, äggröra och cheddar

Cina · december 15, 2021 · Leave a Comment

Du kommer aldrig hitta särskilt mycket julmat på den här bloggen. Det är inte riktigt min grej. Men det finns råvaror kring jul som jag verkligen gillar. Grönkål och Cheddarost till exempel. Jag tänker att när julen är över så är det här en bra lunch att ha i rockärmen. Eller nu med för den delen. Skippa inte senapen! (såvida du inte är senapshatare såklart) Den ger lite sting åt de krämiga äggen och osten. Glöm inte att slå på ugnen på grill en stund innan.

Du behöver det här

  • 1 rejäl skiva av ditt godaste bröd
  • 2-3 blad grönkål
  • 2 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk dijonsenap
  • cheddarost
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på grill 225 grader.

Ta bort stjälken på grönkålen och skär den i strimlor. Hetta upp en liten stekpanna och stek kålen i lite olivolja till den mjuknat.

Bred ut dijonsenapen över brödskivan och lägg sen på kålen.

Ställ tillbaka stekpannan på plattan och sänk värmen till medelvärme. Knäck i äggen och häll i mjölken och rör sen försiktigt i äggen tills du har en krämig röra. Salta och peppra lätt.

Lägg äggröran på grönkålen och hyvla sen över några rejäla skivor ost.

Ställ in i ugnen och låt stå tills det börjar bubbla i osten, ca 5 minuter.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Mackor, Vegetariskt Tagged With: Ägg, cheddar, dijon, Grönkål, Toast

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB