• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Medelhavssmaker / Köpetortellini med broccoli och rostade valnötter

Köpetortellini med broccoli och rostade valnötter

Cina · januari 19, 2022 · Leave a Comment

Snabblunchernas snabblunch måste väl ändå vara färsk pasta…? Om man vill laga riktig lunch i varje fall. Det är klart man kan mikra gårdagens middag och sleva i sig stående vid diskbänken. Ja, det händer även mig men ytterst sällan eftersom jag gillar mat och jag märker att de gånger jag slarvar så minns jag varken vad maten smakade eller reflekterade över om jag blev mätt eller inte.

Så idag blir det något av det snabbaste som finns att laga nämligen färsk pasta och jag ser till att få in lite grönsaker också utan att tulla på tillagningstiden. Jag valde en sort med ostfyllning, men det mesta går med broccoli. Koka broccolin och pastan tillsammans så har du en tillagningstid på 4 minuter. Medan pastavattnet kokar upp delar du broccolin och medan det kokar rostar du några valnötter (eller annan valfri sort) i en stekpanna så att de är redo att strö över när resten är klart.

Andas den lite 70-tal den här bilden? Nåja, maten smakar 2000-tal…

Du behöver det här för 1 portion

  • 1/2 paket färsk, fylld tortellini ca 125 g
  • 0,75 dl grovt hackade valnötter (eller annan nöt)
  • 100 broccoli delat i buketter
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1/2 tsk citronzest
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten och en dryg msk salt i en kastrull som rymmer ca 2 liter.

Dela broccolin i små buketter och hacka valnötterna grovt.

Hetta upp en liten stekpanna och lägg i valnötterna. Sänk värmen till medeltemperatur och rosta dem 2-3 minuter under lite övervakning så att de inte bränns.

Samtidigt som valnötterna rostar, lägger du i broccolin i det kokande vattnet. Broccolin behöver koka ca 4 minuter så om pastan har kortare tillagningstid lägger du broccolin strax innan. Tillsätt pastan och koka tillsammans.

När pastan kokat klart häller du av allt i ett durkslag och lägger upp på tallriken. Toppa med valnötter, parmesan och citronzesten. Salta och peppra och ringla över generöst med olivolja.

Filed Under: Medelhavssmaker, Pastarätter, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, Färsk pasta, Tortellini, Valnötter

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB