Snabblunchernas snabblunch måste väl ändå vara färsk pasta…? Om man vill laga riktig lunch i varje fall. Det är klart man kan mikra gårdagens middag och sleva i sig stående vid diskbänken. Ja, det händer även mig men ytterst sällan eftersom jag gillar mat och jag märker att de gånger jag slarvar så minns jag varken vad maten smakade eller reflekterade över om jag blev mätt eller inte.
Så idag blir det något av det snabbaste som finns att laga nämligen färsk pasta och jag ser till att få in lite grönsaker också utan att tulla på tillagningstiden. Jag valde en sort med ostfyllning, men det mesta går med broccoli. Koka broccolin och pastan tillsammans så har du en tillagningstid på 4 minuter. Medan pastavattnet kokar upp delar du broccolin och medan det kokar rostar du några valnötter (eller annan valfri sort) i en stekpanna så att de är redo att strö över när resten är klart.
Du behöver det här för 1 portion
- 1/2 paket färsk, fylld tortellini ca 125 g
- 0,75 dl grovt hackade valnötter (eller annan nöt)
- 100 broccoli delat i buketter
- 2 msk riven parmesanost
- 1/2 tsk citronzest
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Koka upp vatten och en dryg msk salt i en kastrull som rymmer ca 2 liter.
Dela broccolin i små buketter och hacka valnötterna grovt.
Hetta upp en liten stekpanna och lägg i valnötterna. Sänk värmen till medeltemperatur och rosta dem 2-3 minuter under lite övervakning så att de inte bränns.
Samtidigt som valnötterna rostar, lägger du i broccolin i det kokande vattnet. Broccolin behöver koka ca 4 minuter så om pastan har kortare tillagningstid lägger du broccolin strax innan. Tillsätt pastan och koka tillsammans.
När pastan kokat klart häller du av allt i ett durkslag och lägger upp på tallriken. Toppa med valnötter, parmesan och citronzesten. Salta och peppra och ringla över generöst med olivolja.
Lämna ett svar