Idag åts det lunch till frukost här hemma och det var väldigt gott med lite omväxling. Dagens frukost tog sisådär 8 minuter att göra inklusive uppkokning av vatten. Så mycket smak på så kort tid, så det här kan du inte missa. Jag är ett stort fan av rostade paprikor och allt det söta som frigörs i dem när de fått tid. Men till lunch är det orealistiskt. Att äga en burk paprikapuré är det däremot inte. Jag använder den så ofta. Brukar köpa den här. Ja, lite av den, en klutt tomatpuré, vitlök och så valfritt på toppen och du är hemma. Och så pasta förstås. Jag gillar ostfylld. Den passar till det mesta helt enkelt.
Du behöver det här till 1 portion
- ca 125 g färsk, fylld ravioli
- 1 msk olivolja
- 1/2 msk paprikapuré
- 1/2 msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta
- ca 1/2 dl pastavatten
- 1 msk valfri hackad ört t.ex. persilja, basilika, mynta eller timjan
- 1 msk pinjenötter
- salt och peppar
- 1 msk riven parmesan eller fetaost
Gör så här
Koka upp vattnet till pastan.
Under tiden hacka vitlöken och persiljan.
Koka pastan enligt instruktionerna. När den är klar häll av vattnet in ett durkslag men spara 1 dl.
Hetta upp kastrullen igen och tillsätt olivolja och vitlök. Sänk värmen och tillsätt paprika- och tomatpuré. Tillsätt 1/2 dl av pastavattnet och rör om.
Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda väl.
Lägg upp och toppa med färska örter, lite pinjenötter och parmesan.
Salta och peppra efter smak.
Lämna ett svar