Näha, bulgur var visst inte veckans favorit. Nu står jag med en stor burk med färdig bulgur i kylen och jag klagar inte. Det innebär flera enkla luncher att se fram emot. Att tillsätta ett ägg och lite ost gör det här till världens mest snabbfixade biffar. Jag smaksatte mina med lite harissa. Ajvar eller tomatpuré kan funka också men det är inte nödvändigt.
Att servera varma tomater i iskall yoghurt är en av mina favoriter just nu… Har du gjort en omgång Dukkah, så funkar den här också
Du behöver det här för 1 portion
- 2 dl färdigkokt bulgur
- 1/2 fetaost
- 1 ägg
- 1 tsk harissa (valfritt)
- 2 msk olivolja
- 8-10 cocktailtomater
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk turkisk/grekisk yoghurt
- Valfri sallad
- salt och peppar
Gör så här
Blanda ägg, bulgur, harissa och fetost.
Dela tomaterna på mitten och skiva vitlöken tunt.
Hetta upp en stor panna med olivolja.
Ta en stor sked och skeda i portioner av bulguren i ena halvan av stekpannan. Forma dem med en stekspade genom att peta in kanterna och platta till dem. I andra halvan lägger du tomaterna med snittytan ner och strör över vitlöken.
Sänk värmen något och stek biffarna tills de är gyllengula på ena sidan. Vänd och forma ihop dem igen om de faller isär lite.
Stek tills andra sidan fått färg också.
Lägg upp biffarna och yoghurten. Lägg tomaterna på yoghurten.
Salta och peppra och ringla över lite olivolja.
Lämna ett svar