Det är märkliga tider och jag vet inte om någon ens läser det här inlägget. Men det är mitt sätt att hålla tillvaron så normal som det går i en i övrigt helt onormal tid. Det är mitt ”Keep Calm and Carry On” helt enkelt.
Smält ost är comfort food när den är som bäst. Så jag har vräkt på ordentligt här. Det blev säkert tre olika sorter för det är vad som fanns i form av små skalkar av både komjölks- och getost. Så har vi den tunt skivade zucchinin och den karamelliserade löken som blir alldeles söt och underbar av tiden i stekpannan. Det här brukar jag även ha på en pizza bianco, men då saltar jag ur zucchinin innan för att den inte ska blöta ner pizzan för mycket.
Du behöver det här till 1 portion
- 1/2 zucchi
- 1 rödlök
- 2 skivor bröd
- ost, ost och ost
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Skiva löken och zucchinin tunt. Förslagsvis på en mandolin om du har.
Hetta upp en stekpanna med olivoljan och lägg i löken. Låt löken steka på medelvärme i 5 minuter sen adderar du zucchin. Salta och peppra och stek i ytterligare 5-10 minuter. Löken ska vara ordentligt karamelliserad och zuchinin mjuk och söt.
Smaka av med salt och peppar och lägg sedan zucchini och lök på brödet. Lägg på osten i lager och kläm ihop med den andra brödskivan.
Hetta upp stekpannan igen och lägg i brödet. Använd en stekspade till att trycka på mackan. Stek till gyllengul, vänd och upprepa på andra sidan.
Lämna ett svar