• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Toast med karamelliserad lök och zucchini… och massor av ost

Toast med karamelliserad lök och zucchini… och massor av ost

Cina · mars 1, 2022 · Leave a Comment

Det är märkliga tider och jag vet inte om någon ens läser det här inlägget. Men det är mitt sätt att hålla tillvaron så normal som det går i en i övrigt helt onormal tid. Det är mitt ”Keep Calm and Carry On” helt enkelt.

Smält ost är comfort food när den är som bäst. Så jag har vräkt på ordentligt här. Det blev säkert tre olika sorter för det är vad som fanns i form av små skalkar av både komjölks- och getost. Så har vi den tunt skivade zucchinin och den karamelliserade löken som blir alldeles söt och underbar av tiden i stekpannan. Det här brukar jag även ha på en pizza bianco, men då saltar jag ur zucchinin innan för att den inte ska blöta ner pizzan för mycket.

Du behöver det här till 1 portion

  • 1/2 zucchi
  • 1 rödlök
  • 2 skivor bröd
  • ost, ost och ost
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Skiva löken och zucchinin tunt. Förslagsvis på en mandolin om du har.

Hetta upp en stekpanna med olivoljan och lägg i löken. Låt löken steka på medelvärme i 5 minuter sen adderar du zucchin. Salta och peppra och stek i ytterligare 5-10 minuter. Löken ska vara ordentligt karamelliserad och zuchinin mjuk och söt.

Smaka av med salt och peppar och lägg sedan zucchini och lök på brödet. Lägg på osten i lager och kläm ihop med den andra brödskivan.

Hetta upp stekpannan igen och lägg i brödet. Använd en stekspade till att trycka på mackan. Stek till gyllengul, vänd och upprepa på andra sidan.

Filed Under: Comfortfood, Grönsaker, Leftover rescue, Mackor, Vegetariskt Tagged With: Karamelliserad lök, Toast, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022