• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

massor av mat för moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Chili chicken grill

Chili chicken grill

Cina · maj 11, 2022 · Leave a Comment

Eller vad sonen fick till frukost när mamman behöver göra blogginlägg. Han klagade inte. Vilken 16-åring vill inte ha en ostig, grillad godingmacka till frukost inför nationella proven i matte Det här är vad jag älskar att ha färdigbankad kyckling i frysen till. En snabb repetition av vad det är. Jag kokar en kycklingfile i saltat vatten ca 15 min. Lyfter upp den och bankar till den med en brödkavel och drar isär bitarna till trådiga långa bitar. Perfekt att ha i frysen till det mesta faktiskt. Jag brukar köpa Reko kyckling. Den är något dyrare men jag använder lite mindre istället och det här med att banka ut kycklingen är ett bra knep för att få den att räcka till mycket.

Vilken ost du väljer här spelar inte så stor roll men jag hade burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri och den är så mycket godare än den där låtsascheddarn man köper ibland. Ni vet den som fastnar i gomen.

“Breakfast for champions”

Du behöver det här till 1 portion

  • 2 skivor bröd
  • ca 50 g bankad kycklingfilé
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk srirachasås
  • salt
  • 1/2 finhackad salladslök
  • 2 skivor cheddarost
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 msk olivolja till stekning

Gör så här

Blanda majonnäs, sriracha, salladslök med kycklingen och smaka av med en nypa salt.

Bred ut kycklingröran på brödet och lägg på ostskivorna.

Hetta upp en stekpanna med olivoljan.

Lägg i mackan och stek på båda sidorna tills osten smält och brödet fått färg. Lägg gärna lite tryck på med en stekpade eller om du har en sån där tjusig hamburgerpress.

Servera med sallad och den finhackade koriandern.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Mackor Tagged With: bang bang kyckling, Chilimajonnäs, Grillad macka, Kyckling

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor soppa Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Chili och ponzumarinerade ägg
  • Marängswiss med björnbärssirap och en 15-åring
  • Kryddig linssoppa för förkylda höstdagar
  • Spetskål-,äppel-, och fänkålsslaw med dragon och dijon
  • Rischips med räkor och sötpotatiscrisp
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023