Eller vad sonen fick till frukost när mamman behöver göra blogginlägg. Han klagade inte. Vilken 16-åring vill inte ha en ostig, grillad godingmacka till frukost inför nationella proven i matte Det här är vad jag älskar att ha färdigbankad kyckling i frysen till. En snabb repetition av vad det är. Jag kokar en kycklingfile i saltat vatten ca 15 min. Lyfter upp den och bankar till den med en brödkavel och drar isär bitarna till trådiga långa bitar. Perfekt att ha i frysen till det mesta faktiskt. Jag brukar köpa Reko kyckling. Den är något dyrare men jag använder lite mindre istället och det här med att banka ut kycklingen är ett bra knep för att få den att räcka till mycket.
Vilken ost du väljer här spelar inte så stor roll men jag hade burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri och den är så mycket godare än den där låtsascheddarn man köper ibland. Ni vet den som fastnar i gomen.
Du behöver det här till 1 portion
- 2 skivor bröd
- ca 50 g bankad kycklingfilé
- 1 msk majonnäs
- 1 tsk srirachasås
- salt
- 1/2 finhackad salladslök
- 2 skivor cheddarost
- 1 msk hackad koriander
- 1 msk olivolja till stekning
Gör så här
Blanda majonnäs, sriracha, salladslök med kycklingen och smaka av med en nypa salt.
Bred ut kycklingröran på brödet och lägg på ostskivorna.
Hetta upp en stekpanna med olivoljan.
Lägg i mackan och stek på båda sidorna tills osten smält och brödet fått färg. Lägg gärna lite tryck på med en stekpade eller om du har en sån där tjusig hamburgerpress.
Servera med sallad och den finhackade koriandern.
Lämna ett svar