• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Potatismos med het tomatsås och stekt ägg

Potatismos med het tomatsås och stekt ägg

Cina · maj 16, 2022 · Leave a Comment

Vi hade besök av småfolket. Jag gjorde mig till och gjorde potatismos. Jag menar, alla ungar gillar väl mos med smör. Men icke! De ville hellre hålla sig till köttbullarna. Moset ”hade ju bitar i sig”. Tänk att jag redan glömt bort den lilla detaljen om små barn. Inga bitar och inte blanda.

Sån tur att jag gillar mos med bitar då och att det blev tomatsås över från pizzakvällen. Det här är nämligen det krämigaste, mojigaste som finns. Hade jag varit lite bakfull, hade jag tagit en dubbel portion och ätit den till frukost.

Om du inte har färdigt mos, vilket du förmodligen inte har, så går några kokta potatisar självfallet lika bra. Jag tillagar allt utom ägget i mikron och i behållarna jag förvarat dem i. Minimalt med disk m a o.

Du behöver det här till 1 portion

  • 2 kokta potatisar eller motsvarande färdig mos
  • 1 dl krossade tomater
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 krm spiskummin
  • 1/2 – 1 tsk harissa
  • 1 ägg
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Mosa potatisarna med en gaffel i en skål och häll på en skvätt mjölk och lite olivolja eller smör. Ställ i mikron och värm i 1-2 minuter och rör ihop till ett mos.

Riv ner vitlöken i tomatsåsen, tillsätt spiskummin och harissa och värm i mikron på 600 watt i 1 min. Ta ut och rör om. Smaksätt med salt .

Hetta upp en liten stekpanna med 1 tsk olivolja. Knäck i ägget och stek i 3 min.

Gör en skål av moset på tallriken och häll i tomatsåsen i mitten. Toppa med ägget och några droppar olivolja, ev salt och andra kryddor du gillar eller har hemma. T.ex. mynta, persilja, basilika, timjan…

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Smaksättare, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Harissa, Potatismos, Stekt ägg

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022