Det är ramslökstider! Med det sagt vet jag att långt ifrån alla kan gå ut och plocka eller hittar i butik så jag säger redan nu. Det går lika bra med gräslök, eller t.ex. salvia, basilika, persilja, mynta osv.
Jag hyvlar moroten så att den ska ha minimal koktid och har använt färsk pasta så det här var en riktig snabblunch. Har du inte mandel så kan du rosta lite pumpakärnor, hasselnöt eller pinjenötter t.ex Hade en halv bit fetaost i kylen men vilken ost som helst funkar. Parmesan är alltid gott.
Du behöver det här för 1 portion
- ca 100 g färsk pasta
- 1 stor morot
- 1/2 fetaost
- 1/2 dl hackad rostad mandel
- 1 handfull ramslök eller annan ört i något mindre mängd
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Koka upp vattnet till pastan och glöm inte saltet.
Skala och hyvla moroten.
Koka pastan och moroten tillsammans. 3 min räcker för moroten. Alltså lika lång tid som pastan om du valde snabbpasta.
Under tiden hacka mandeln och ev örter.
När pastan är klar häller du av vattnet och smular ner fetaosten och lägger i ramslöken samt tillsätter 1 msk olivolja och blandar allt.
Toppa med den hackade mandeln och smaksätt med salt och peppar.
Lämna ett svar