• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Pastarätter / Pasta med hyvlad morot, mandel och ramslök

Pasta med hyvlad morot, mandel och ramslök

Cina · maj 18, 2022 · Leave a Comment

Det är ramslökstider! Med det sagt vet jag att långt ifrån alla kan gå ut och plocka eller hittar i butik så jag säger redan nu. Det går lika bra med gräslök, eller t.ex. salvia, basilika, persilja, mynta osv.

Jag hyvlar moroten så att den ska ha minimal koktid och har använt färsk pasta så det här var en riktig snabblunch. Har du inte mandel så kan du rosta lite pumpakärnor, hasselnöt eller pinjenötter t.ex Hade en halv bit fetaost i kylen men vilken ost som helst funkar. Parmesan är alltid gott.

Du behöver det här för 1 portion

  • ca 100 g färsk pasta
  • 1 stor morot
  • 1/2 fetaost
  • 1/2 dl hackad rostad mandel
  • 1 handfull ramslök eller annan ört i något mindre mängd
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp vattnet till pastan och glöm inte saltet.

Skala och hyvla moroten.

Koka pastan och moroten tillsammans. 3 min räcker för moroten. Alltså lika lång tid som pastan om du valde snabbpasta.

Under tiden hacka mandeln och ev örter.

När pastan är klar häller du av vattnet och smular ner fetaosten och lägger i ramslöken samt tillsätter 1 msk olivolja och blandar allt.

Toppa med den hackade mandeln och smaksätt med salt och peppar.

Filed Under: Pastarätter, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Färsk pasta, Fetaost, Ramslök, Rostad mandel

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022