• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sallader / Sallad med krutonger och svart bönröra

Sallad med krutonger och svart bönröra

Cina · maj 27, 2022 · Leave a Comment

Jag påbörjade en förpackning med svarta bönor häromdagen så den ska nu avslutas. Jag gillar ju röror och en sallad behöver något krämigt så de sköna bönorna fick åka ner i mixern tillsammans med lite Nduja, citron och olivolja. Snygg blev den inte men garanterat smakrik och god. Nduja är en kryddstark salamipaste som är god att ha där man vill få in lite extra smak men kan också ätas som den är till en skiva bröd och lite olivolja. Nu är Nduja inte det något man alltid har hemma och då kan du ta en nypa chiliflakes och en halv vitlök istället. Se det här mer som en inspiration på vad man gör med en halv förpackning bönor och några salladsblad. Du gör såklart din sallad på vad du har hemma.

Du behöver det här till 1 portion

  • ca 150 g svarta förkokade svarta bönor
  • 1/2 tsk Nduja (eller annan krydda med lite hetta te.x 1/2 vitlöksklyfta och en nypa chiliflakes)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk finhackad persilja, timjan, mynta, basilika
  • Ett par rejäla nävar valfri sallad
  • 1/3 gurka
  • 1-2 skivor bröd
  • parmesanost
  • salt och peppar

Gör så här

Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Lägg i mixern tillsammans med kryddor, olivolja och citronjuice och mixa till en halvslät röra. Smaka av med salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja och lägg i brödet fördelat i tärningar. Stek så att de får lite färg. Vill du ha mer smak kan du krossa en vitlöksklyfta och steka med brödet.

Skölj och lägg upp salladen och hyvla gurkan på längden och blanda med salladen.

Toppa med krutongerna och riv över rikligt med parmesan och ta ett tag med pepparkvarnen över.

Ätes tillsammans med röran.

Filed Under: Sallader, Smaksättare, Sommarluncher, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: bönröra, Krutonger, Nduja, Sallad, Svarta bönor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB