Alltså det här med första semesterdagarna. Man går liksom runt i en bubbla. Hos oss sover ungdomarna till tolv och äter frukost klockan ett dvs när vi andra börjar fundera på lunch. Så igår gjorde vi gemensam sak och åt goda mackor med serranoskinka, manchego, bifftomater, svartpeppar, olivolja och vinäger oavsett om det var till frukost eller lunch. Kommer att bli repris på den säger jag bara.
Ombaka en torr baguette
Baguetten vi köpte var inte top notch. Vad man gör då är att slå på ugnen på 230 grader. Ställer en plåt i botten och kokar upp 1 dl vatten. När ugnen är varm lägger du in baguetten och häller ca 1/2 -2/3 dl vatten på plåten och stänger luckan. Då återfår brödet lite fukt och blir mjukt inuti och krispigt som ett nybakat bröd.
Båtutflykt med sällsynt fynd
Vi gjorde en båtutflykt till Gällnö som, för övrigt, har världens mysigaste sommarkrog och en riktigt bra grej är att mycket av det som de har på menyn också går att köpa i handelsboden. Alltså kan man fynda en hel del oväntade varor för en liten skärgårdsbutik. Jag fick bl.a med mig en burk med fermenterade citroner som jag gjord en god dressing på. Vad de smakar? Salt, bittert och syrligt på samma gång.
Citrondressing
- 1 citron
- 1 msk hackad, färsk timjan
- 1/2 dl olivolja
- 1 tsk honung
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1 krm svartpeppar
Mixa och kör!
Lämna ett svar