På söndagar händer det att man har extra mycket rester från helgens ”finmatlagning” och då passar det extra bra att göra Tacos. Mina barn är förvånansvärt öppna när det kommer till vad en Taco får innehålla. Det är mest tortillan och att äta den med händerna som verkar vara viktigt. Eftersom jag inte vill slänga mat har jag kommit på att just Tacos kan bli bästa restfesten.
Tricket med “smaktema”
När jag har en salig blanding av grejer så försöker jag binda ihop dem med ett smaktema som koreanskt, japanskt, italienskt, mexikanst, osv… Just diverse grönsaksstumpar passar perfekt att finhacka så att man ändå får många bitar av allt trots liten mängd. Du kanske också har en bit kyckling, kött, tofu eller halloumi kvar från en middag som du kan göra samma sak med och allt det där kommer bli så gött att goffa ihop i en Taco bara man får till de rätta smakerna och tillbehören.
Bra smaksättare till Tacos
Smaksättarna jag har använt här är lime, koriander, chili, spiskummin, torkad jalapeño och mald koriander.
Sen åkte allt möjligt ner i salladen. Grillad majs, vattenmelon, tomat, gurka, salladslök. Tycker att just vattenmelonen var en riktig höjdare tillsammans med den grillade majsen.
Salladsdressing
- 1/2 tsk mald spiskummin
- 1/2 tsk mald koriander
- 1/2 tsk torkad jalapeño eller chiliflakes
- juice från 1 lime
- 2 msk olivolja
Lämna ett svar