• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Tacosöndag med restfest och bästa majssalladen

Tacosöndag med restfest och bästa majssalladen

Cina · augusti 21, 2022 · Leave a Comment

På söndagar händer det att man har extra mycket rester från helgens ”finmatlagning” och då passar det extra bra att göra Tacos. Mina barn är förvånansvärt öppna när det kommer till vad en Taco får innehålla. Det är mest tortillan och att äta den med händerna som verkar vara viktigt. Eftersom jag inte vill slänga mat har jag kommit på att just Tacos kan bli bästa restfesten.

Tricket med “smaktema”

När jag har en salig blanding av grejer så försöker jag binda ihop dem med ett smaktema som koreanskt, japanskt, italienskt, mexikanst, osv… Just diverse grönsaksstumpar passar perfekt att finhacka så att man ändå får många bitar av allt trots liten mängd. Du kanske också har en bit kyckling, kött, tofu eller halloumi kvar från en middag som du kan göra samma sak med och allt det där kommer bli så gött att goffa ihop i en Taco bara man får till de rätta smakerna och tillbehören.

Bra smaksättare till Tacos

Smaksättarna jag har använt här är lime, koriander, chili, spiskummin, torkad jalapeño och mald koriander.

Sen åkte allt möjligt ner i salladen. Grillad majs, vattenmelon, tomat, gurka, salladslök. Tycker att just vattenmelonen var en riktig höjdare tillsammans med den grillade majsen.

Salladsdressing

  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1/2 tsk torkad jalapeño eller chiliflakes
  • juice från 1 lime
  • 2 msk olivolja

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Middag, Vegetariskt Tagged With: Grillad majs, Tacos, Tacosallad, Tortillas

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB