Bjuder på ett enkelt vardagsrecept ur min bok eftersom den här hemmaluncharen bara lunchar borta den där veckan och knappt har kokat ihop en endaste rest. Men en burk majs och lite gamla brödrester brukar de flesta av oss kunna vaska fram. Kanske inte avokado men du hittar säkert ngt annat eller nöjder dig med tomat. Inte behöver du ha halloumi heller. Vanlig ost funkar också men jag gillar att halloumi är lite fastare.
Du behöver det här till 1 portion
- 1 liten burk majs (160 g)
- 1 ägg
- 1 dl torrt, smulat bröd
- 1/4 dl riven halloumi
- 10 cocktaltomater eller 2 normalstora
- 1/2 avokado
- 1 salladslök
- 1 msk hackad, färsk koriander
- 1/2 msk citron- eller limejuice
- Olivolja till stekning och tomatsallad
- en nypa chiliflakes
- salt och peppar
Gör så här
Vispa upp ägget med en gaffel och blanda med brödsmulet. Ställ åt sidan. Det är bara bra att brödet suger upp lite vätska från ägget. Under tiden förbered resten
Häll av vätskan från majsen. Blanda ner majs och riven halloumi i äggsmeten och smaksätt med en nypa salt och svartpeppar och låt stå medan du gör tomatsalladen.
Dela tomater, skiva avokado och salladslök. Hacka koriandern och blanda allt en skål. Tillsätt citron-/limejuice och 1 msk olivolja och en nypa chiliflakes. Smaka av med salt.
Hetta upp en medelstor stekpanna med olivolja. Sänk värmen och skeda upp majssmeten direkt i pannan. 2 msk per plätt brukar bli bra. Forma dem till små fritters genom att trycka till med skeden. Stek dina fritters gyllene och krispiga på båda sidor.
Lämna ett svar