…Eller om du hellre vill kalla quesadilla på libabröd med en kikärtsröra som påminner om hummus men ändå inte är det. Hursomhelst är det bra comfortfood när det blåser snålt ute. Tråkigt väder innebär å andra sidan att elpriset går ner och om man känner sig festligt då passar man på att köra en tvätt dagtid.
Nåväl det här blev gott och väldigt mättande dessutom. Gjorde en fin liten film som du kan hitta på mitt Instagramkonto. Annars får du hela receptet här såklart.
Du behöver det här för 1 portion
- 1 libabröd
- ca 70 g halloumi
- 1 msk hackad persilja
Hummish
- 190 g kikärtor
- 1 msk tahini
- 1/2 riven vitlöksklyfta
- 1 msk citronjuice
- 1 nypa salt
Harissasås
- 2 msk paprikapuré
- 1 tsk harissa
- 1 msk citronjuice
- 1/2 riven vitlöksklyfta
- 1 krm spiskummin
- 1 msk olivolja
- 1 nypa salt
Gör så här
Riv halloumin grovt på ett rivjärn
Blanda ingredienserna till ”hummishen” och mosa i en mortel eller med gaffel.
Blanda ingredienserna till harissasåsen.
Ta fram libabrödet och bred ut harissasåsen på halva brödet. Gör samma sak med hummishen, och strö sen över halloumin och den finhackade persiljan.
Vik brödet till en halvåne.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja.
Lägg i libadillan och stek 2 min på vardera sidan så att brödet blir krispigt och osten smälter.
Skär upp och ät med händerna!
Lämna ett svar