• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Leftover rescue / Panzanella med rostade kikärtor

Panzanella med rostade kikärtor

Cina · november 3, 2022 · Leave a Comment

Jag skulle kunna äta panzanella minst en dag i veckan året om. Jag fullkomligt älskar hur brödet smakar när det sugit upp juice från tomaterna, oljan och vinägern. Är också glad att det nu finns kikärtor i halvpack. dvs 190 gram. Det är precis en lagom portion om kikärtorna är huvudingrediensen i en rätt. Här har jag rostad dem i stekpannan med olivolja, kummin, rökt paprika och salt. Kan komma på tusen olika smaksättningar och de flesta känns som de funkar. Ett alternativ skulle kunna vara cayennepeppar och rosmarin. Jag hade 1/4 mozzarella i kylen men parmesan, fetaost, halloumi. Ja, typ de flesta ostarna funkar.

Du behöver det här för 1 portion

  • 190 g kikärtor
  • 1 skiva bröd
  • 2 tomater
  • 1/4 mozzarella
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk hel spiskummin eller 1/2 tsk mald
  • 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • salt och peppar
  • valfri grön ört. t.ex. basilika, persilja, timjan, mynta…

Gör så här

Skölj kikärtorna och lägg dem på lite hushållspapper så att de är torra på ytan innan du blandar dem med kryddorna och oljan.

Blanda 1 msk olivolja, kummin, paprikapulvret och en nypa salt en skål och lägg i kikärtorna och blanda så att alla får kryddor på sig.

Hetta upp en stekpanna och lägg i kikärtorna tillsammans med olje- och kryddblandningen. Sänk värmen till medel/hög och låt dem rosta i pannan tills de fått färg och blivit lite krispiga. Ca 5-8 minuter.

Blanda 1 msk olivolja och rödvinsvinägern i en djup tallrik.

Dela tomaterna och kläm ur lite juice ur dem direkt i tallriken. Tillsätt en nypa flingsalt.

Riv brödet i munsbitar och blanda med tomaterna. Ställ åt sidan och låt dra medan kikärtorna rostar klart.

När kikärtorna är klara ställer du dem åt sidan.

Blanda tomatsalladen med mozzarellan och basilikan.

Tillsätt kikärtorna och ringla över lite extra olivolja.

Smakstätt med salt och peppar

Filed Under: Leftover rescue, Medelhavssmaker, Sallader, Snabblunch, Sommarluncher, Vegetariskt Tagged With: Kikärtor, Mozzarella, Panzanella, Tomatsallad

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB