Ni som följer den här bloggen vet att det är ett hobbyprojekt. Jag tjänar inga pengar men jag får utlopp för något som jag älskar. Att laga mat och skriva om det. Det händer att jag får förfrågningar om samarbeten men jag säger nej om det inte har med mig och vad jag vill att göra. Vad gör jag här? Jo, jag gör luncher i formen av snabba solorätter utan svinn. Jag kokar ihop luncher på det jag har hemma så att jag inte ska slänga mat. Ibland tar jag genvägar för att det ska gå undan och ändå smaka gott. En sån genväg är färdig majonnäs för ärligt talat så gör inte ens jag majjo på lunchen och faktum är att när jag gör egen majjo så har den inte så lång hållbarhet och då kanske den slängs. Därför provar jag nu på det här med ett samarbete med Hellmans eftersom det är den majonnäs jag oftast använder.
Idag hade jag ris kvar i kylen som behövde ätas upp och kände dessutom för lite comfortfood. Jag ger er därför Misomajoglaserade risplättar med smak av sesam, på krämig avokado och så lite söt hetta av sweet chilisås.

Du behöver det här till 1 portion
- 3 dl kokat ris av valfri sort
- 1 ägg
- 2 msk ströbröd eller panko
- 1 1/2 msk majonnäs
- 2 1/2 msk majonnäs
- 1 1/2 tsk misopasta
- 2 msk sesamfrö
- 1 msk olja till stekning
- 1 avokado
- 1 salladslök
- 1 msk färsk koriander
- 1 msk sweet chili sås
- 1 1/2 msk majonäs
- salt för smaksättning
Gör så här
Blanda ris, ägg, ströbröd, och 1 1/2 msk majonäs. Låt stå medan du blandar glazen och dressingen så att brödet suger åt sig vätska.
Blanda 2 1/2 msk majonnäs med misopasten och rör om tills glazen är slät.
Blanda 1 1/2 msk majonnäs med sweet chili såsen.
Mosa avokadon och skiva salladslöken fint. Salta avokadon lätt.
Nu är det dags att forma biffar av risblandningen. Krama dem biffar i önskad storlek ca 3 st. Pensla dem med misomajoglazen och sprinkla sesamfrön på båda sidor.
Hetta upp en stekpanna med valfri olja. Sänk värmen till medel/hög och stek plättarna ca 2-3 minuter på vardera. De ska få en krispig yta. Ju mindre du rör dem, desto bättre håller de ihop.
När biffarna är klara lägger du upp dem på den mosade avokadon. Toppa med salladslök, majonnäs, sweet chili och koriander.
Lämna ett svar