Här sitter jag lite insnöad och tycker att det är ganska mysigt med tystnaden som kommer med ett tjockt snötäcke. Jag får sån lust att baka och laga mat. Känns nästan som en instinkt.
Till lunch idag har jag inte kommit riktig ännu men det gjorde jag häromdagen då jag gjorde slut på en påse med pärlcouscous .Jag gillar verkligen de där kompakta, små pärlorna men de har lite lång koktid (25 min) så till lunch blir det inte alltid att jag har framförhållning. Därför kokar jag alltid till en extra portion när jag väl gör det. De perfekta att ha i en sallad eller soppa.
Salladen är vad som fanns hemma. Vilka grönsaker som helst funkar ju. Tänker att tahinisås, couscous och någon form av rostad nöt eller frö är vad man vill ta med sig från det här receptet. Alla former av färska örter är såklart välkomna men jag hade inga. För att vara matbloggare kan jag meddela att mitt kylskåp ofta är förvånansvärt tomt förutom på såser och kryddor. Men det är ju hela poängen med den här bloggen. Att äta upp det man har hemma innan man fyller på igen. Man kommer långt på en näve nötter, en bra sås och lite roliga kryddor. Här finns lite fler tips på just sånt
Du behöver det här till 1 portion
- 1 dl pärlcouscous
- ett par nävar spenat eller andra valfria grönsaker
- 1 handfull valnötter eller andra nötter och fröer
- 1/2 tsk sumak
- salt och peppar
Till tahinisås
- 1 dl Tahini
- 0,5 dl färskpressad citron
- 1,5 dl vatten
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
Gör så här
Koka couscousen enligt förpackningsinstruktionerna
Blanda ingredienserna till tahinisåsen med hjälv av en stavmixer eller visp.
Rosta nötterna i en stekpanna
Blanda alla ingredienser en tallrik och toppa med tahinisåsen, sumak och svartpeppar.
Lämna ett svar