Jag har gjort film igen. Bara för att visa hur snabbt och enkelt man svänger ihop den här soppan. Filmen ligger på Instagram @lunchhemma. Kvällen innan hade jag gjort Kyckling Satay så jag hade både ris och kyckling klart i kylen. Jag gillar att koka lite extra kyckling som jag bankar ut och drar isär. Sen fryser jag den och har till andra rätter. Perfekt till Bang-Bang Chicken t.ex.
Det går såklart att köpa en bit färdiggrillad kyckling men jag gillar att koka min egen för att jag är lite picky och vill helst ha en REKO kyckling. Ja, den är dyrare men jag använder mindre mängder istället. Känns bättre på alla sätt och vis.
För bildens skull har jag gjort ett litet torn med ingredienserna och hällt buljongen sist över det hele. Men egentligen kan du bara blanda ner allt i den heta buljongen.
Du behöver det här för 1 portion
- 4 dl vatten
- 1 tärning hönsbuljong
- 1 dl färdigkokt ris
- 1 dl strimlad, kokt kyckling
- 1 dl frysta, gröna ärtor
- 1 tsk riven ingefära
- 1 – 1 1/2 tsk fisksås
- juice från 1/2 lime
- 1 salladslök
Gör så här
Kycklingen kan du förbereda genom att koka brösfiléer i lätt saltat vatten 10-12 minuter. Därefter lägger du filéerna på en skärbräda och bankar ut den med en brödkavel, eller som jag, med morteln. Dra sen isär körtet i valfri storlek.
Koka upp vatten och buljongtärning.
Lägg i ärtorna och koka 2 min.
Tillsätt fisksås, ingefära, limejuice och rör om.
Därefter tillsätt ris och kyckling hetta upp buljongen igen.
Hacka salladslöken och ha på toppen av soppan.
Lämna ett svar