• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Kycklingsoppa på risrest

Kycklingsoppa på risrest

Cina · november 25, 2022 · Leave a Comment

Jag har gjort film igen. Bara för att visa hur snabbt och enkelt man svänger ihop den här soppan. Filmen ligger på Instagram @lunchhemma. Kvällen innan hade jag gjort Kyckling Satay så jag hade både ris och kyckling klart i kylen. Jag gillar att koka lite extra kyckling som jag bankar ut och drar isär. Sen fryser jag den och har till andra rätter. Perfekt till Bang-Bang Chicken t.ex.

Det går såklart att köpa en bit färdiggrillad kyckling men jag gillar att koka min egen för att jag är lite picky och vill helst ha en REKO kyckling. Ja, den är dyrare men jag använder mindre mängder istället. Känns bättre på alla sätt och vis.

För bildens skull har jag gjort ett litet torn med ingredienserna och hällt buljongen sist över det hele. Men egentligen kan du bara blanda ner allt i den heta buljongen.

Grön restfest!

Du behöver det här för 1 portion

  • 4 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl färdigkokt ris
  • 1 dl strimlad, kokt kyckling
  • 1 dl frysta, gröna ärtor
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 – 1 1/2 tsk fisksås
  • juice från 1/2 lime
  • 1 salladslök

Gör så här

Kycklingen kan du förbereda genom att koka brösfiléer i lätt saltat vatten 10-12 minuter. Därefter lägger du filéerna på en skärbräda och bankar ut den med en brödkavel, eller som jag, med morteln. Dra sen isär körtet i valfri storlek.

Koka upp vatten och buljongtärning.

Lägg i ärtorna och koka 2 min.

Tillsätt fisksås, ingefära, limejuice och rör om.

Därefter tillsätt ris och kyckling hetta upp buljongen igen.

Hacka salladslöken och ha på toppen av soppan.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Leftover rescue, Soppa Tagged With: Kyckling, Kycklingsoppa, Ris

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB