• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Leftover rescue / Omelett med smörstekt rågbröd

Omelett med smörstekt rågbröd

Cina · december 1, 2022 · Leave a Comment

Om du har brödkanter så tycker jag en omvänd macka är roligare att göra än att försöka hitta på något med den där trista brödkanten. Om man river isär den och steker i smör/olivolja och ev lite örter så blir det så mycket roligare. Just rågbröd är en riktig vinnare att steka. Blir så mustigt.

Här har jag gjort en omelett med lite tomatsallad och gräslök. Toppar med lite riven Pecorino, men vilken ost som helst blir gott här. Även fetaost.

Torrt bröd 2.0

Du behöver det här till 1 portion

  • 1 skiva rågbröd
  • 1 msk smör
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • en handfull tomater
  • 1 msk hackad gräslök (eller rödlök)
  • riven pecorino (ca 2 msk)
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Hetta upp en liten stekpanna med smöret. Riv/tärna brödet och stek i smöret tills kanterna blivit lite krispiga. Lägg åt sidan.

Medan brödet steker delar du tomaterna och hackar gräslöken.

Vispa ihop ägg och vatten med en nypa salt.

Häll en 1 tsk olivolja i stekpannan (samma som du använde till brödet)

Häll i äggröran och sänk värmen. Peta försiktigt i äggen så att de blir lite luftiga. När det återstår bara lite krämig gula viker du omeletten och lägger upp på tallriken.

Lägg tomater och gräslök direkt på omeletten. Ringla över lite olivolja, salta och peppra.

Slutligen toppar du med brödsmulet och river över osten.

Filed Under: Leftover rescue, Mackor, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Omelett, Råbrödsmul

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Bulgur Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor Sobanudlar soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Tahinisås Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Dinkel- och rågknäcke
  • Jag-älskar-dig-soppa med potatis- och ostrestplätt
  • Linguini med ostronskivling, Pecorino och citronzest
  • Mumsmacka på slattmjölsbröd
  • Grönkål i söt sesamsås med omelett och Tonkatsusås. Och så ett skönt flow…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023