Om du har brödkanter så tycker jag en omvänd macka är roligare att göra än att försöka hitta på något med den där trista brödkanten. Om man river isär den och steker i smör/olivolja och ev lite örter så blir det så mycket roligare. Just rågbröd är en riktig vinnare att steka. Blir så mustigt.
Här har jag gjort en omelett med lite tomatsallad och gräslök. Toppar med lite riven Pecorino, men vilken ost som helst blir gott här. Även fetaost.
Du behöver det här till 1 portion
- 1 skiva rågbröd
- 1 msk smör
- 2 ägg
- 1 msk vatten
- en handfull tomater
- 1 msk hackad gräslök (eller rödlök)
- riven pecorino (ca 2 msk)
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Hetta upp en liten stekpanna med smöret. Riv/tärna brödet och stek i smöret tills kanterna blivit lite krispiga. Lägg åt sidan.
Medan brödet steker delar du tomaterna och hackar gräslöken.
Vispa ihop ägg och vatten med en nypa salt.
Häll en 1 tsk olivolja i stekpannan (samma som du använde till brödet)
Häll i äggröran och sänk värmen. Peta försiktigt i äggen så att de blir lite luftiga. När det återstår bara lite krämig gula viker du omeletten och lägger upp på tallriken.
Lägg tomater och gräslök direkt på omeletten. Ringla över lite olivolja, salta och peppra.
Slutligen toppar du med brödsmulet och river över osten.
Lämna ett svar