• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Fluffigaste amerikanska pannkakorna

Fluffigaste amerikanska pannkakorna

Cina · december 11, 2022 · Leave a Comment

Världen vill ha fluffiga, glutenfria amerikanska pannkakor. Vem är jag att neka den det? Jag var bara tvungen att ta vägen via Japan för att lösa uppgiften för där kan de  sitt fluff. Resultatet… Min drömpannkaka som jag dessutom gjorde glutenfri.

Nej, det är inte snabbpannkaka som man vänder upp en i minuten av. Men utan tvekan den molnigaste tugga pannkaka du någonsin kommer att ha smakat. Jag äter dem med frusna björnbär, florsocker och honung.

Metoden är en trestegsraket till megafluff där framgångsfaktorerna är följande:

  1. Mer äggvita än gula
  2. Vispa gula och vita separat och behandla smeten som en maräng.
  3. Viktigast av allt. Stek på låg värme under lock.

Om du har tålamodet i dig så tycker jag du ska testa. Det är receptet är för 6 fluff.

Just det. Film finns på Instagram @lunchhemma

Fluff heaven

Du behöver det här

En stor stekpanna med lock
1 tsk rapsolja till stekning

Smet 1
  • 1 äggula
  • 1 msk socker
  • 2 msk mjölk
  • 3 msk havremjöl
  • ½ tsk bakpulver
Smet 2
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2krm ättiksprit (12%) 
  • 1 ½ msk socker
Topping
  • 1 dl frysta björnbär
  • 1-2 tsk florsocker
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

Smet 1

Vispa upp äggula och socker tills smeten ljusnat och blivit fluffig. 

Fortsätt vispa och tillsätt mjölken.

Blanda havremjöl och bakpulver i en sil och sikta ner i äggblandningen och vispa till en slät smet

Innan du sätter igång ”marängen” tar du en stor stekpanna med lock och penslar botten med rapsoljan. Det ska inte rinna rapsolja.

Ställ pannan på spisen och värm upp pannan långsamt på låg värme med locket på. Jag har på 3 (av 10) 

Smet 2

Vispa upp äggvitorna och ättikan till ett vitt skum. 

Tillsätt sockret lite åt gången och vispa tills marängen bildar fina toppar

Sätt ihop smeterna

Häll ner hälften av marängen i äggulesmeten i omgångar. Rör försiktigt med en visp så att det blandas väl. 

Vänd därefter ner smeten i resten av äggvitan. Viktigt att just vända ner smeten så att luften inte försvinner ur äggvitorna. 

Klicka ut smeten 2/3 med en matsked 4 åt gången är enklast att hantera. (Resten av smeten ska du addera halvvägs in i gräddningen) 

Sätt på locket och stek i 5 minuter. 

Efter 5 minuter, lyft av locket och bred försiktigt ut resten av smeten som ett lager på pannkakorna. Stek i 5 minuter till. 

Efter 5 minuter lyft på locket och vänd pannkakorna försiktigt med en stekspade. Om de inte släpper från pannan kan du låta dem gå en minut till. 

Sätt på locket igen och låt dem steka ytterligare 5-6 minuter. 

Servera med honung och färska bär. 

Vill du lyxa till det så kan du såklart ha smör, grädde, glass, turkiskt yoghurt till. Men jag tycker inte det behövs. De är perfekta som det är. 

Filed Under: Comfortfood, Vegetariskt Tagged With: amerikanska pannkakor, Fluffigaste amerikanska pannkakorna, glutenfria pannkakor, pannkakor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Bulgur Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor Sobanudlar soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Tahinisås Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Dinkel- och rågknäcke
  • Jag-älskar-dig-soppa med potatis- och ostrestplätt
  • Linguini med ostronskivling, Pecorino och citronzest
  • Mumsmacka på slattmjölsbröd
  • Grönkål i söt sesamsås med omelett och Tonkatsusås. Och så ett skönt flow…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023