När man har 5 påsar med olika mjölsorter som inte räcker till ett helt brödbak. Då kan man chansa på att göra ett slattbröd. Hur fel kan det bli liksom. Jag bakade på Emmer, Vetemjöl, Dinkel och rostade, skållade havregryn och nattjäste degen. Tycker det blev ett kanonbak och vem kan motstå en god macka på nybakat bröd. Avokado, tomat, olivolja, salta, friterade Marconamandlar och peppar. Där har du receptet.
Det är så fint när alla gör mackor med avokadoskivor men alltså det går ju inte att äta utan bestick. Därför mosar jag nästan alltid avokadon och brer på den som rejält lager med smör istället. Eftersom jag bara hade cocktailtomater hackade jag dem också så att de ligger kvar på mackan. Mandlarna, ja det smyger jag ner i allt möjligt. Älskar ett bra crunch men de är också salta och smöriga. Till mackor ska man ha olivolja med mycket smak. Jag gillar en pepprig olivolja och det är särskilt gott till tomater.
Inget recept här alltså. “What you see, is what you get”
Lämna ett svar